Algemeen
Tata veiligheid hydrauliek
In de staalindustrie wordt veel gebruik gemaakt van hydraulische installaties die in de meeste gevallen in eigen huis worden ontwikkeld. Hoge krachten, hoge drukken en dus een expliciete focus bij de engineers op veiligheid (foto: Tata Steel).

Tijdens het mini-symposium ‘Performance Levels (PL)’ – georganiseerd door de Vereniging Platform Hydrauliek – heeft onder andere Project Engineer Hydraulics Ou Zheng Hu een tweetal presentaties gegeven over de manier waarop Tata Steel omgaat met veiligheid bij het ontwerpen en onderhouden van haar hydraulische installaties. Hierin vertelde hij onder meer over de ontwikkeling van een aantal standaard oplossingen om de hydraulische installaties aan de veiligheidseisen te laten voldoen.

Tata Steel – vroeger ‘Hoogovens’ en daarna ‘Corus’ – is een staalconcern dat staal produceert, bewerkt en distribueert. Voor iedereen die dit al wist misschien toch nog een nieuwtje: recent heeft het bedrijf ook een installatie in gebruik genomen waarbij staalplaat aan twee zijden wordt voorzien van een kunststof folie dat eveneens in eigen huis wordt geproduceerd. Het eindproduct is een halffabricaat dat hoofdzakelijk door de voedingsmiddelenindustrie wordt gebruikt voor de fabricage van ‘blikjes’.

Wet- en regelgeving

Zowel in deze schone ruimtes van het enorme complex in IJmuiden als in de hallen waar het staal wordt geproduceerd, wordt véél gebruik gemaakt van hydraulische installaties die in de meeste gevallen in eigen huis worden ontwikkeld. Hoge krachten, hoge drukken en dus een expliciete focus bij de engineers op veiligheid. Een eerste stap wordt hierin gemaakt door te ontwerpen conform de Machinerichtlijn en bijbehorende ‘Performance Levels’ zoals beschreven in de NEN 13849-1.

Project engineer hydraulics Ou Zheng Hu startte bij het mini-symposium met een uitleg over de toepassing van de Machinerichtlijn om hydraulische installaties veilig en conform de wet- en regelgeving te ontwerpen en te bouwen. Het gaat in het kader van dit artikel te ver om de diverse relevante details te bespreken, deze zijn uitgebreid terug te vinden in de normteksten en bovendien in vele varianten op het Internet.

“Kort gezegd wordt bij het toepassen van de relevante norm NEN 13849-1 een risicobeoordeling gemaakt waaruit het vereiste Performance Level (PL) volgt. Deze PLs lopen van PLa t/m PLe. Op basis hiervan worden diverse eigenschappen van de bijbehorende veiligheidsoplossing bepaald evenals de categorie die uiteindelijk aangeeft welke maatregelen noodzakelijk te zijn om het vastgestelde PL te behalen.”

Faalkansberekening

Uiteindelijk wordt gewerkt met een vijftal categorieën oplopend van B via 1 t/m 4. Hoe hoger de categorie, hoe ‘zwaarder’ de maatregelen die de veiligheid moeten waarborgen. De verschillen liggen onder meer in het feit dat bij categorie B en 1 een enkele fout al leidt tot het falen van het veiligheidsmechanisme terwijl in de zwaarste categorie ook een opeenstapeling van fouten geen gevaar mag opleveren.

In het laatste geval zijn de oplossingen onder andere redundant uitgevoerd en wordt gebruik gemaakt van verschillende mechanismen of componenten waarmee problemen door productiefouten van de componenten zijn te omzeilen.

Ou Zheng Hu: “Het grote voordeel van NEN 13849-1 ten opzichte van de oude variant EN 954-1 is dat deze niet alleen let op systeemgedrag, maar zich tevens richt op faalkansberekening van een veiligheidscircuit op basis van kwaliteit en zelfdiagnose. Met andere woorden: je kunt nu beter rekenen aan veiligheidsfuncties waardoor ze naar mijn mening beter en ‘meer bewezen’ zijn te ontwikkelen.”

Het complete artikel over de veiligheid van hydraulische installaties bij Tata Steel is te lezen in de komende Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven