Algemeen

Veilig spanningsbewakingsrelais van Pilz

Pilz PNOZ S60 spanningsbewakingsrelais
Pilz brengt met de PNOZ s60 een nieuw veilig spanningsbewakingsrelais op de markt (foto: Pilz)

Pilz voegt met de PNOZ s60 aan het arsenaal van bestaande veiligheidsrelais een uitvoering toe die voor veilige spanningsbewaking zorgt. In dit spanningsbewakingsrelais combineert Pilz zijn jarenlange ervaring in veiligheidsrelais met de modernste veiligheidstechniek, zodat tegen minimale kosten de maximale veiligheid en rentabiliteit wordt bereikt.

Door de bewaking van de veilige spanningsvrije toestand worden onderhoudswerkzaamheden aan machines en installaties veilig uitgevoerd. Uitvaltijden worden hierdoor tot een minimum beperkt.

Spanningsbewakingsrelais

Het spanningsbewakingsrelais PNOZ s60 zorgt voor de veilige bewaking van spanningsvrijgeschakelde een- of driefasen-netten met neutrale geleider. Het meet de spanning op de drie fasen en geeft het veiligheidscircuit alleen vrij als de schakeldrempel wordt onderschreden. Blijft na uitschakeling door een mechanische storing, zoals bij het lassen van contacten aan de hoofdschakelaar, spanning op de installatie staan, dan voorkomt PNOZ s60 veilig de toegang tot de machine.

Om aan de industrie-specifieke eisen te voldoen, werkt de PNOZ s60 met twee instelbare drempelwaarden van 12 V of de in de voedingsmiddelen- en drankensector gebruikelijke 6 V. De snelle en eenvoudige diagnose van het apparaat is via geïntegreerde LED’s mogelijk.

Safety Lockout Systems

De PNOZ s60 kan als een essentieel onderdeel van Safety Lockout Systems (SLS) worden gebruikt. Het zorgt samen met een kleine besturing, zoals de PNOZmulti, voor de veilige toegang tot veilig spanningsloze machines en systemen.

Het relais voldoet aan de eisen volgens UL 6420 voor de realisatie van SLS-toepassingen. Het gebruik zorgt voor vereenvoudiging in termen van lockout-tagout (LoTo)-vereisten op onder andere de Amerikaanse markt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven