Algemeen
Pilz lichtschermen
De PSENopt II lichtschermen van Pilz zijn nu ook in lichaamsbeschermingsvarianten leverbaar (foto: Pilz).

Pilz maakt met de PSENopt II het portfolio met lichtschermen compleet. Deze modellen zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar ook als lichaamsbeschermingsvarianten. Dankzij de hoge robuustheid, snelle diagnose en vele toebehoren zijn de toegangen tot gevarenzones economisch beveiligd.

Met een hoogte tot wel 1500 mm zijn deze schermen behalve voor vinger- en handbescherming ook geschikt voor lichaamsbescherming tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e.

Dankzij de schokbestendigheid is de PSENopt II robuust en bestand tegen schokken, trillingen en botsingen. Hierdoor zijn deze lichtschermen goed toepasbaar in zware industriële omgevingen. In combinatie met het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 biedt Pilz hiermee een economische totaaloplossing uit één hand.

Lichtschermen

De schermen beveiligen de gevaarlijke zones door middel van een onzichtbaar beveiligingsveld van infraroodstralen. Bij een onderbroken infrarood-lichtstraal wordt onmiddellijk een veilig uitschakelcommando gegeven. Zo beschermt de PSENopt II bijvoorbeeld de toegang tot robotcellen, verpakkingsmachines of persen.

Om meerdere zijden van een gevarenzone te beveiligen, kunnen de schermen worden gecombineerd met passende PSENopt II spiegelzuilen. Met slechts één paar lichtschermen en twee spiegelzuilen zijn liefst drie toegangszijden van een gevarenzone te bewaken.

De PSENopt II lichtschermen zijn snel en eenvoudig te bestellen in de E Shop van Pilz.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven