Algemeen
wittenstein cynapse
Reductoren van Wittenstein alpha met 'cynapse' hebben een geïntegreerde sensormodule, die industriële 4.0-connectiviteit mogelijk maakt (foto: Paul Quaedvlieg)

Als specialist in mechatronische aandrijftechniek introduceert Wittenstein op de Hannover Messe 2019 de slimme reductiekasten van Wittenstein Alpha: reductoren met ‘cynapse‘. Zij beschikken over een geïntegreerde sensormodule, die industriële 4.0-connectiviteit mogelijk maakt. De productpremière van de slimme reductor past in de digitaliseringsstrategie, die de groep al meer dan tien jaar volgt.

De innovatie zal beschikbaar zijn voor de alpha Premium-Line-reductoren vanaf de marktintroductie, waarna ze geleidelijk naar alle series van Wittenstein Alpha wordt uitgebreid.

Uitwendig verschillen reductoren met ‘cynapse’ niet van de bestaande versies wat ontwerp, grootte of vorm betreft, zodat reeds ontworpen aandrijfoplossingen behouden kunnen blijven. Het verschil wordt gemaakt door een sensormodule die in de reductor is geïntegreerd.

Van reductor naar IIoT

De geïntegreerde sensormodule maakt het mogelijk om via IO-Link variabelen uit het proces en de werkomgeving, die tijdens het gebruik van invloed zijn op de reductiekast, te identificeren, te meten en uit te voeren. De slimme reductoren bieden zo de mogelijkheid om parameters zoals temperatuur, trillingsgedrag, bedrijfsuren en installatiepositie te registreren. Vervolgens gaat de data via de gestandaardiseerde connectiviteit van de IO-linkinterface en een IO-Link-Master naar de cloud.

De productpremière van de slimme reductoren past in de digitaliseringsstrategie

Daar – maar ook in de directe omgeving van de machine – kan deze informatie bijvoorbeeld voor conditiebewaking of voorspellend onderhoud worden gebruikt, om de beschikbaarheid en productiviteit van processen en installaties te verbeteren. Reductoren met ‘cynapse’ kunnen bijgevolg overal aangesloten worden: data stromen zowel naar onze eigen machine-infrastructuur als naar alle courante IIoT-platforms.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven