Algemeen
In dit overzicht zijn de meest belangrijke beurzen te vinden die zijn verplaatst of helemaal niet doorgaan

Al voordat de regering allerlei maatregelen doorvoerde om verspreiding van het COVID-19 virus te voorkomen, besloten de organisatoren van tal van beurzen en congressen om hun evenementen te verplaatsen naar het begin van de zomer, het najaar of zelfs volgend jaar.

Zoals wel vaker was het bedrijfsleven sneller dan de overheid. Voorafgaand aan de beurs trok bij nagenoeg alle beurzen een aantal exposanten zich terug en stagneerde ook de aanmelding van bezoekers. Hierdoor kunnen beursorganisatoren geen waardevol evenement bieden voor de respectievelijke doelgroepen.

Lastige exercitie

Al vóór de maatregelen van de regering besloten veel beursorganisaties hun vakbeurzen te verplaatsen, daarin ondersteund door brancheverenigingen en partners. Dat geldt ook voor veel buitenlandse beurzen waar Nederlandse exposanten en bezoekers doorgaans ruim vertegenwoordigd zijn.

Los van de financiële consequenties voor zowel exposanten als beursorganisaties speelt nog een probleem. De verschoven evenementen moeten een plek zien te vinden in de vaak toch al volle kalenders. Sommige beurzen vallen nu in het vakantieseizoen, waardoor standbouwers en -bemanningen hun vakanties moeten opschorten. En de enorme aantallen vliegtickets, huurauto’s en hotelreserveringen die exposanten en bezoekers moeten wijzigen, daaraan denken we maar even niet.

Onderstaand vindt u een overzicht van de voor de aandrijf- en besturingstechniek belangrijkste beurzen, gegroepeerd naar nieuwe datum. Deze lijst is aan verandering onderhevig.

De vakbeurzen en congressen

De Automatica 2020 in München is verplaatst naar 8 tot en met 11 december. Deze belangrijkste beurs op het gebied van Smart Automation en Robotics zou oorspronkelijk eind juni plaatsvinden.

Mikrocentrum heeft alle evenementen en cursussen tot en met 1 juni uitgesteld. Men wil de cursussen op een nog nader te bepalen moment inplannen. Ook de themadagen zijn verplaatst. Product-as-a-service (oorspronkelijk 21 april) gaat naar 16 juni, Smart Production (was 23 april) wordt nu 30 juni. Vakbeurs en congres Vision, Robotics & Motion (10 en 11 juni) is eveneens uitgesteld, naar een nog nader te betalen datum.

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen zouden oorspronkelijk worden gehouden op 17, 18 en 19 maart. Deze twee vakbeurzen voor de water- en afvalwatersector zijn nu verplaatst naar 16, 17 en 18 juni. Plaats van handeling is dan weer de Evenementenhal in Gorinchem.

De negende editie van Industrial Ethernet, georganiseerd door FHI, zou plaatsvinden op 24 maart bij Hotel Van der Valk in Vianen. Dit congres is verplaatst naar 17 juni op dezelfde locatie.

Empack 2020 stond voor 31 maart en 1 en 2 april op de rol in Jaarbeurs Utrecht. Als nieuwe data staan nu 23 tot en met 25 juni op de beurskalender.

SMTconnect (voorheen SMT Hybrid Packaging) en PCIM waren gepland voor 5 tot 7 mei en worden nu gehouden van 28 tot en met 30 juli.

De TechniShow en ESEF Maakindustrie zouden plaatsvinden van 17 tot en met 20 maart. Beide beurzen in Jaarbeurs Utrecht zijn nu verplaatst naar 1 tot en met 4 september.

IFAT, de internationale vakbeurs voor water-, afvalwater-, afval- en grondstofbeheer, zou van 4 tot en met 8 mei worden gehouden in Messe München. Het evenement zal nu plaatsvinden van 7 tot en met 11 september.

De 12e International Fluid Power Conference (12. IFK) zou van 9 maart tot en met 11 maart plaatsvinden in het International Congress Center in Dresden. Het congres staat nu op de agenda voor 12 tot en met 14 oktober

De vakbeurs Maritime Industry, oorspronkelijk gepland voor 12 tot en met 14 mei in Evenementenhal Gorinchem, wordt verplaatst naar 13 tot en met 15 oktober 2020.

Ook voor het Engineering Event Safety, ook bekend als Safety Event, geldt: better safe than sorry. Het evenement over machineveiligheid vindt nu plaats op 20 oktober in 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch.

Transport Compleet Hardenberg stond gepland op 24, 25 en 26 maart 2020 in Evenementenhal Hardenberg. Deze is verplaatst naar 1, 2 en 3 december.

Wire en Tube, de gelijktijdig gehouden vakbeurzen voor de draad- en buitenindustrie, stond op de agenda voor 30 maart tot 3 april). De beurzen in Düsseldorf zijn uitgesteld tot 7-11 december 2020.

De Eisenwarenmesse in Keulen is verplaatst naar 21 tot en met 24 februari 2021.

Interpack, de grote internationale verpakkingsbeurs in Düsseldorf, zou worden georganiseerd van 7 tot en met 13 mei. Deze beurs is uitgesteld naar 25 februari tot en met 3maart 2021.

De Metav, beurs voor metaalbewerking in Düsseldorf, oorspronkelijk te houden eind maart , is uitgesteld naar 23 tot en met 26 maart 2021.

Afgelast of nog onduidelijk

De Hannover Messe is helemaal afgelast. De beurs der beurzen stond oorspronkelijk gepland voor 20 tot en met 24 april en is later verschoven naar 13 tot en met 17 juli. Gezien de verspreiding van het virus, wereldwijde reisbeperkingen en de moeilijke situatie in de industrie is de editie nu helemaal afgelast.

Het International Laser Technology Congress AKL´20 in Aken van 6 tot en met 8 mei 2020 vindt niet plaats . Afhankelijk van het verdere verloop van de pandemie zal de organisatie beslissen of ze een alternatieve datum zal houden of het congres op een later tijdstip in een andere vorm zal laten doorgaan.

Het Aachen Machine Tool Colloquium AWK’20 stond op de agenda voor 14 en 15 mei. Volgens het persbericht is de organisatie nog in overleg met de congreslocatie over een nieuwe datum. De website wijst al op een AWK’21.

De TKD (Technische Kontakt Dagen), de vakbeurs voor bouwmaterieel, stonden gepland voor 11 tot en met 13 juni. De organisatie heeft besloten om deze uit te stellen naar juni 2021, naar verwachting op het bekende terrein, Nobelhorst in Almere .

Deze gaan vooralsnog door

Niemand kan voorspellen hoe het COVID-19 zich verder ontwikkeld en of niet alsnog bepaalde evenementen worden afgelast. Vooralsnog gaat het volgende evenement nog door:

Maintenance en Pumps & Valves in Antwerp Expo richten zich op onderhoud en procesindustrie. De beurzen zijn gepland voor 17 en 18 juni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven