Algemeen

User Interface Design seminar

seminar User Interface Design
Innovatieve consumentenproducten geven gebruikers nieuwe mogelijkheden. Maar zijn dit soort mens-apparaat-interfaces geschikt voor industriële of professionele toepassingen? (foto: Samsung).

Op 1 april vindt in Congrescentrum 1931 in de Brabanthallen in Den Bosch het derde User Interface Design seminar plaats. Tijdens de bijeenkomst van FHI, de federatie van technologiebranches, wordt met een duidelijk oog gekeken naar het fenomeen ‘big data’ en wat dat betekent voor de manier waarop de mens naar al die data kijkt, letterlijk en figuurlijk.

De toenemende hoeveelheid en beschikbaarheid van gegevens biedt de mogelijkheid om de wereld om ons heen beter te onderzoeken, te begrijpen en te verbeteren. Vanuit de maatschappij zijn er hoge verwachtingen van de ogenschijnlijk eindeloze mogelijkheden die deze toenemende hoeveelheid gegevens biedt.

Welke user interface?

Maar soms is juist het tegenovergestelde waar: de gegevens leiden tot een informatie-overload in plaats van een beter begrip. Hier liggen uitdagingen (en kansen) voor technologiebedrijven om tot inzichtelijke en relevante ervaringen voor gebruikers te komen. Hiervoor zijn vernieuwende, creatieve en gebruiksvriendelijke oplossingen voor een user interface nodig.

Smartphones, smart watches, Google glass, wearable devices en andere innovatieve (consumenten)producten geven gebruikers nieuwe mogelijkheden in aansturing. Maar zijn deze nieuwe manieren wel geschikt voor het aansturen van industriële of professionele producten? Tijdens dit seminar worden industrieel ontwerpers, product ontwerpers, elektronica ontwikkelaars, software en hardware fabrikanten/ leveranciers ingelicht over de mogelijkheden en uitdagingen bij het ontwikkelen van een nieuwe user interface.

Programma

Op verzoek van diverse bezoekers zijn dit jaar meer praktijkcases in het programma opgenomen. Cases van concrete uitdagingen waarbij niet alleen het proces wordt besproken maar ook aandacht is voor de ´technische´ valkuilen. Ook komen aspecten aan de orde als redesign, complexiteit, usability, outsourcing of in-house ontwikkeling, samenwerking ontwerpers, consultants en machinebouwers en de aanpak van softwareontwikkeling voor een user interface.

Op de kennismarkt tonen zeventien bedrijven de laatste mogelijkheden om een interface te ontwikkelen. Ook zullen zijn er ook enkele sprekers en instituten een demonstratiemodellen meenemen.

Het volledig programma vindt u op de website van het seminar, alwaar u zich ook kunt registreren voor kosteloos bezoek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven