Algemeen
IJssel gebruikt sensoren en expertise om de conditie van machines inzichtelijk te maken en kosteneffectief een hogere uptime te realiseren. (foto: IJssel)
IJssel gebruikt sensoren en expertise om de conditie van machines inzichtelijk te maken en kosteneffectief een hogere uptime te realiseren. Hiervoor heeft het bedrijf het softwareplatform Uptime Works ontwikkeld. Uptime Works is inmiddels bij een aantal klanten succesvol als pilot ingezet. De product launch vond plaats op 11 mei plaatsgevonden bij de IJssel Groep in Zwolle.

 

Onderhoud moet precies op tijd uitgevoerd worden. Te vroeg is een verspilling van manuren en materiaal, en te laat vergroot het risico op storingen. Om dat proces optimaal in te richten, is het nodig de conditie van machines te weten en te kunnen voorspellen wanneer de kans op failures onaanvaardbaar wordt. Hiervoor heeft IJssel het Uptime Works platform ontwikkeld.

Werkwijze

Na een analyse van de situatie bij de klant worden de juiste sensoren geplaatst. De data van deze sensoren wordt via een cloudtoepassing toegankelijk gemaakt voor zowel de klant als voor de experts. Hierbij blijft de data eigendom van de klant en kan deze gedeeld worden met andere bedrijven of instellingen. De experts analyseren de data en geven via een webinterface concrete aanbevelingen voor het uit te voeren onderhoud van de bewaakte assets door aan de klant.De continue monitoring biedt zekerheid en betrouwbaarheid van de productielijn. Hierdoor kan de hoogst mogelijke uptime gebalanceerd worden met lage kosten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven