Algemeen

UPS-module garandeert stroomvoorziening

Murrelektronik UPS-module

Bij installaties en machines is niets ergerlijker (en duurder) dan ongeplande stilstand. De UPS-module Emparro Accucontrol van Murrelektronik  zorgt er voor dat machines blijven draaien, door tijdens stroomuitval naadloos om te schakelen op accu-noodvoeding. De investering in een UPS-systeem betaalt zich bij een eerste optredende uitval vaak al meteen uit.

Op de UPS-module worden externe loodaccu’s aansloten met een capaciteit van maximaal 40 Ah, waardoor lange overbruggingstijden mogelijk zijn. Er is keuze uit een 20A- of een 40A variant. Voor montage van beide modellen is geen gereedschap nodig. De 20A variant neemt met zijn inbouwbreedte van slechts 65 mm weinig ruimte in de schakelkast in.

UPS-module

De Emparro Accucontrol controleert permanent de interne weerstand van de aangesloten accu . Wanneer de grenswaarden worden overschreden, geeft het apparaat een waarschuwingssignaal via een meldcontact. De accu kan vervolgens tijdens het volgende geplande onderhoudsinterval worden vervangen. Dankzij deze vooruitziende informatie wordt onbedoelde uitval voorkomen en hoeft niet acuut de hulp van een servicemonteur worden ingeroepen.

Accu‘s leveren bij lage temperaturen meer vermogen en leven langer. Op basis hiervan is het laden van de accu met Emparro Accucontrol gebaseerd op temperatuur. De laadspanning wordt aangepast aan de omgevingstemperatuur. Op deze manier wordt ook bij een hogere omgevingstemperatuur een maximale levensduur van de accu bereikt.

Eenvoudige aansluiting

Emparro Accucontrol kan eenvoudig per mini-USB worden aangesloten op een industriële PC. Dit betekent dat de IPC bij een stroomuitval gecontroleerd wordt afgesloten. Ook worden de netspanning en laadtoestand van de accu live bewaakt. De bedrijfsomstandigheden kunnen worden vastgelegd in een protocol en de bedrijfsparameters kunnen eenvoudig en ongecompliceerd worden ingesteld.

Door extern aangesloten loodaccu’s kan een stroomonderbreking enkele uren lang worden overbrugd. De module werkt op basis van ultracondensatoren, is levenslang onderhoudsvrij en een oplossing als er alleen maar voldoende vermogen moet zijn om machines en besturingseenheden gestructureerd uit te schakelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven