Algemeen
De belangrijkste internationale vakbeurs Hannover Messe 2020 gaat alsnog niet door, volgend jaar wel (foto: Paul Quaedvlieg)

De Hannover Messe 2020 kan dit jaar niet plaatsvinden vanwege de steeds kritischer wordende situatie rond de Covid-19-pandemie. Eerst werd de beurs uitgesteld tot juli 2020, nu heeft de regio Hannover een decreet uitgevaardigd dat ‘s werelds belangrijkste beurs voor industriële technologie verbiedt. Vanaf nu tot de volgende Hannover Messe in april 2021 zal een digitaal informatie- en netwerkaanbod de exposanten en bezoekers de mogelijkheid bieden tot economische beleidsoriëntatie en technologische uitwisseling.

De wereld van de industrie zal dit jaar niet in Hannover bijeen kunnen komen. Uitgebreide reisbeperkingen, een verbod op groepsbijeenkomsten en een verbodsbesluit in de regio Hannover maken het onmogelijk om Hannover Messe 2020 te organiseren. Tegelijkertijd heeft de coronacrisis gevolgen voor de economie, en de industrie – de kernklant van Hannover Messe – kampt nu al met ernstige gevolgen van de pandemie. De vraag en de verkoop in de Duitse industrie nemen af, met als gevolg knelpunten in het aanbod, productiestops en arbeidstijdverkorting voor de werknemers.

Dynamische ontwikkeling rond Covid-19

“Gezien de dynamische ontwikkeling rond Covid-19 en de vergaande beperkingen van het openbare en economische leven kan de Hannover Messe dit jaar niet plaatsvinden”, zegt Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de Raad van Bestuur van Deutsche Messe AG. “Onze exposanten, partners en ons hele team hebben er alles aan gedaan om het mogelijk te maken, maar vandaag moeten we accepteren dat het in 2020 niet mogelijk zal zijn om het belangrijkste industriële evenement ter wereld te organiseren”.

Verschuiving naar digitale wereld

Het is de eerste keer in de 73-jarige geschiedenis van Hannover Messe dat het evenement niet zal plaatsvinden. De organisatoren zullen de show echter niet volledig laten verdwijnen. “De behoefte aan oriëntatie en uitwisseling is vooral in tijden van crisis belangrijk”, zegt Köckler. “Daarom werken we momenteel intensief aan een digitaal informatie- en netwerkplatform voor Hannover Messe dat we binnenkort voor onze klanten zullen openstellen”.

De Hannover Messe 2021 wordt gehouden van 12 tot 16 april 2021.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven