Algemeen
EID Nano Elsto aandrijftechniek
Dankzij de modulaire opbouw van de EID Nano is het ontwerp relatief eenvoudig aan specifieke klantbehoeften aan te passen (foto: Elsto)

De nieuwe EID Nano éénfasige opbouwfrequentieregelaars zijn direct op te bouwen op de meeste soorten draaistroommotoren tot een vermogen van 2,2 kW. Heel eenvoudig klemmenkast er af en regelaar er op. Met een PC, smartphone of tablet is de EID serie gemakkelijk draadloos te besturen en in te regelen. Elsto Drives & Controls uit Voorhout levert de EID Nano regelaars.

De EID Nano onderscheidt zich vooral door zijn praktische opbouwmogelijkheid. De IED Nano modellen zijn op nagenoeg alle gangbare draaistroommotormerken of framegroottes te monteren, zolang het motorvermogen maar niet groter is dan 2,2 kW. Voor sommige motormodellen is een adapterplaat voor montage op de klemmenkast leverbaar.

Energiezuinig

De EID Nano biedt het betere rendement en motorprestaties van een driefasen motor ten opzichte van een éénfase motor, ondanks de éénfase voeding. Naast toerentalsturing stemt de regelaar de motorstroom perfect af op het benodigde vermogen, en levert daarnaast een hoog aanloopkoppel.

De opbouwregelaar is via Bluetooth met smartphone of tablet te besturen. De gratis Nano APP is beschikbaar voor zowel Android als IOS. Ook is er een gratis verkrijgbare desktop applicatie. Met de Nano motormanager is de EID eenvoudig te bedienen en in te stellen.

Aanpasbaar

Dankzij de modulaire opbouw van de EID Nano is het ontwerp relatief eenvoudig aan specifieke klantbehoeften aan te passen. Zo is bijvoorbeeld een potmeter en/of schakelaar in de regelaarsbehuizing op te nemen, maar ook andere opties zijn mogelijk. Door het optioneel ingebouwde EMC filter is de EID Nano moeiteloos te integreren in bestaande elektrische installaties zonder hierbij andere apparatuur te storen.

Licht industriële toepassingen

Gezien het maximaal te leveren vermogen is de EID Nano vooral geschikt voor licht industriële toepassingen. Dankzij de éénfase voeding is de EID ook geschikt voor machines in horeca, handel, agrarische of andere sectoren. Meestal maken deze machines nog gebruik van een duurdere en minder sterke éénfase motor.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven