Algemeen
Bihl+Wiedemann gateway OPC UA
Met het oog op de veiligheid van klantgegevens ondersteunt Bihl+Wiedemann onder andere OPC UA-communicatie met encryptie

Hoe kunnen gegevens van slimme sensoren ter evaluatie aan IT worden doorgegeven? Een belangrijke vraag. Want alleen wie dit kan, kan Industrie 4.0-projecten of voorspellend onderhoud met succes implementeren. Het antwoord daarop is OPC UA: Een groot aantal gateways van Bihl+Wiedemann kunnen met dit open communicatieprotocol werken.

Hierdoor kunnen de gateways van Bihl+Wiedemann de gegevens van de IO-Link-sensoren direct en verticaal aan IT doorgeven. Zonder OPC UA zou dit niet zonder meer mogelijk zijn; de IO-Link-devices hebben namelijk geen directe TCP/IP-verbinding.

Veel data eenvoudig op te vragen

Dankzij de OPC UA-server in de Bihl+Wiedemann gateways heeft men bovendien toegang tot de meest uiteenlopende machinegegevens. Via het netwerk is veel informatie over machines en processen eenvoudig op te vragen: van diagnosegegevens van machines tot aan procesgegevens. Een bijkomend voordeel: Door toepassing van OPC UA worden besturing en veldbus merkbaar minder belast.

Geïntegreerde beveiliging

Met het oog op de veiligheid van klantgegevens ondersteunt Bihl+Wiedemann onder andere OPC UA-communicatie met encryptie, ook met klantspecifieke certificaten. Zo kan apparatuur naadloos in bestaande IT-beveiligingsconcepten worden geïntegreerd. Het is een universele, horizontale integratie: van diagnose op een HMI tot aan koppeling van verschillende vestigingen wereldwijd.

Bihl+Wiedemann gateway OPC UA
OPC UA zorgt voor directe gegevensuitwisseling van alle gekoppelde apparatuur, onafhankelijk van veldbus

Met de OPC UA-oplossingen van Bihl+Wiedemann kan men eenvoudig de verzamelde gegevens in de cloud opvragen, hetzij op een lokale server of op een visualisatietool (pc, tablet, smartphone, industriële HMI). OPC UA is de Internationale Standaard voor gegevensuitwisseling voor alle machine- en systeemonderdelen. Het samenvoegen of converteren van gegevens is niet nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven