Algemeen

Uitgebreid kennisprogramma tijdens TIV 2018

TIV 2018 Hardenberg
TIV is uitgegroeid tot een kennis- en netwerkevent met focus op Noord- en Oost-Nederland (foto: Evenementenhal Hardenberg).

In 2017 zette de organisatie van de vakbeurs TIV in Hardenberg al een eerste stap in het aanbieden van een kennisprogramma. Dit is nu doorontwikkeld om te voldoen aan de primaire behoefte van de bezoeker. Het vergaren van kennis is immers de meest genoemde reden om het evenement te bezoeken. Hierdoor ontwikkelt het concept zich van een netwerkevent naar TIV 2018 als kennis- én netwerkevent met prominente focus op de regio Noord- en Oost-Nederland.

Er zijn tijdens de editie 2018 in totaal drie kennistheaters. Voor elk kennistheater geldt dat er sessies zijn tussen 14.00 u en 17.00 u. De onderwerpen en sessies zijn vooral praktisch ingesteld, zodat professionals de vergaarde kennis ook zelf snel kunnen toepassen. Bezoekers van deze sessies hoeven zich niet vooraf te registeren. Het kennisprogramma is mede mogelijk gemaakt door beurspartners Boost, Smart Industry Network, KIVI en de partners van het kennisplein op de Toekomstcampsus.

Onderwerpen per kennistheater

In het eerste kennistheater op het themaplein in hal 5 zijn sessies te volgen met betrekking tot slimme (eind)producten. Hier komen onderwerpen aan bod als circulaire economie met kunststoffen en slim gebruik van materiaal voor sportattributen. In het tweede kennistheater op het themaplein in hal 4 zijn sessies omtrent slimme producties waar onderwerpen worden behandeld als industrieel 3D-printen voor productie van machineonderdelen en flexibiliteit met machinesoftware.

In het derde kennistheater op het themaplein in hal 2 zijn sessies met betrekking tot slimme processen bij te wonen. Enkele onderwerpen die hier behandeld worden zijn de samenwerking tussen mens en robot en flexibele assemblage.

Verder introduceert TIV dit jaar een centraal thema per beursdag. Dinsdag is de studentenmiddag en staat sociale innovatie centraal in de kennistheaters. Op de woensdag staat het thema circulaire economie centraal. Dan organiseert het Koninklijk Instituut Voor Ingenieurs (KIVI) een middagsymposium over circulaire economie en over logistiek en ICT met sprekers uit de universitaire wereld en het bedrijfsleven. De kennissessies op donderdag, de laatste beursdag, staan in het teken van hightech.

TIV 2018 is jubileumeditie

TIV viert op 18, 19 en 20 september haar twintigste editie in Evenementenhal Hardenberg. In 2017 presenteerde de Evenementenhal het vernieuwde concept met focus op kennis en beleving. Het leidde tot enthousiaste en positieve reacties van zowel bezoekers als exposanten.

Dit concept wordt voor de jubileumeditie in 2018 verder uitgebreid met onder andere de introductie van de Slimme 3P’s en de Toekomstcampus. Op de Toekomstcampus is ook een kennisplein waar tijdens de beursdagen diverse events en sessies worden georganiseerd. Dit programma wordt georganiseerd door de partners van het kennisplein.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven