Algemeen
KF serie Apex Dynamics
De KF-serie is prima geschikt voor het positioneren in hoogwaardige machines (foto: Apex Dynamics)

Een haakse tandwielkast speciaal voor bijvoorbeeld het nauwkeurig positioneren in de hoogwaardige machinebouw? Apex Dynamics levert aan een van haar relaties sinds kort de KF-serie met kegelwieltrap vanwege de hogere nauwkeurigheid, kleinere bouwgrootte en uitstekende verdere specificaties.

Een machinebouwer die al jaren met onze succesvolle AT/ATB serie tandwielkast werkt had een uitdaging op het gebied van nauwkeurigheid en bouwgrootte. Hij vroeg zich af of de tandwielkast-specialist een compactere tandwielkast konden leveren met een hogere nauwkeurigheid en een lagere speling bij een overbrengingsverhouding van 1:1 of 2:1.

Met kegelwieltrap

De standaard KF serie heeft een hypoïde trap met een overbrengverhouding van 3:1 tot 100:1. Maar omdat wij wel vaker vragen hierover kregen is deze serie uitgebreid met ratio 1:1 tot 2:1 door middel van een kegelwieltrap. De uitgebreide ervaring van Apex Dynamics met de productie en uitvoering van deze trappen zorgt ervoor dat de uiteindelijke specificaties van de tandwielkast ruim boven de marktstandaard uitsteken.

Specificaties ruim boven marktstandaard

De KF-serie met kegelwieltrap biedt tot 2x hogere nominale en maximale koppels, een speling die tot 40% minder is en een tot 3x hogere torsiestijfheid. Maar daar blijft het niet bij. Er zijn 7 bouwgroottes leverbaar in plaats van 5 en Apex Dynamics kan deze tot 8 weken sneller leveren.

Ratio 1:1 en 2:1

De KF serie met overbrengingsverhouding 1:1 en 2:1 is direct vanuit de designtool te selecteren/downloaden en kan geleverd worden met een gladde as of een as met spiebaan. Neem contact op met Apex Dynamics voor meer informatie, of kijk op de KF-S1 kegelwiel en KF-S2 kegelwiel productenpagina.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven