Algemeen

Tweede Pilz congres Master of safety

Pilz master of safety congres
Pilz organiseert op 1 november het tweede 'Master of safety in één dag' congres (foto: Pilz).

Op 1 november staat de tweede editie van het congres Master of safety in één dag van Pilz Nederland op de agenda. Bezoekers leren in één dag alles over industriële veiligheid. Het decor voor deze dag vormt Theater De Kom in Nieuwegein.

Is een ongevalsvrije industrie een utopie? Wat is het geheim van een organisatie zonder ongevallen? In deze editie van Master of safety in één dag komen deze vraagstukken aan bod en leren de bezoekers alles over veiligheid op de werkvloer. Van A tot Z worden bezoekers meegenomen langs de benodigde ingrediënten voor het reduceren en voorkomen van ongevallen binnen hun organisatie.

De focus ligt niet op kant-en-klare stappenlijsten die bij terugkomst op de werkvloer afgewerkt kunnen worden. Aan de hand van inspirerende colleges krijgen de bezoekers stof tot nadenken over het belang van veiligheid in hun werkomgeving.

Niet alleen techniek

In de eerste drie colleges wordt het veiligheidsdenken en het creëren van een veiligheidscultuur uiteengezet. Promovendus op het onderwerp ‘risicogedrag’ en directeur van Pilz Nederland Jan Tournois vertelt over de oorzakelijke aspecten van risicogedrag en organisatiegedrag.

Tournois neemt de bezoekers mee in de wereld van het werkend brein en laat zien wat zich daar afspeelt. Hij vertelt dat veiligheid veel meer is dan regels die je oplegt en het naleven hiervan. De winst zit hem in gepercipieerde rechtvaardigheid, of anders gezegd het gevoel geaccepteerd en gerespecteerd te worden op een eerlijke wijze.

Met name het concept ‘frustratie’ staat centraal in zijn colleges. Volgens Tournois is frustratie een van de grootste bronnen van ongevallen binnen de industrie. Waarom en hoe dat gemanaged kan worden, wordt in zijn colleges toegelicht.

Master of safety

In de middag staat, naast een interactieve sessie over veiligheidswet- en regelgeving en het belang hiervan, een college van PhD’er Marijke Bergman centraal. Zij is docent Toegepaste psychologie aan Fontys Hogeschool en een voorvechter van de omarming en acceptatie van technologie. In haar college vertelt ze over automatische systemen zoals robots en het effect hiervan op de mens. Met name de samenwerking tussen mens en robot staat hierin centraal.

De dag wordt afgesloten door Arjen Kamphuis met een college over infosecurity en cybersecurity. Hij is Technology & Security Director bij Pretty Good Knowledge, een dochterbedrijf van Brunel. Kamphuis focust in zijn college op cyber security en het risico voor machines, systemen en installaties.

Programma

Het programma begint om 09.00 uur en eindigt om 18.00 uur met een netwerkborrel. Voor de vroege vogels staat er vanaf 08.00 uur een ontbijtje klaar. Aanmelden kan via de speciale website. Deelname kost € 450.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven