Algemeen
Op de foto vlnr: Harry Bruijn (ROC Mondriaan), René Kluft, Marieke Pet, Marcel Pleijsier(allen Festo), Gerard Meyer(ROC Mondriaan) en Bert de Jong (MBO Westland)(foto: Festo)

Festo Didactic gaat het gloednieuwe mechatronica lokaal van MBO Westland compleet inrichten. De opleiding van de School voor Metaal-, Electro-en Installatietechniek van ROC Mondriaan, is nieuw in Westland en wordt gehuisvest in het nieuwe scholencomplex van het World Horti Center dat op dit moment gebouwd wordt in Naaldwijk. Op 26 juni zijn de handtekeningen gezet, vanaf eind augustus worden de eerste lessen gegeven.

Binnen het World Horti Center krijgen Mechatronica- en Teeltstudenten in een geavanceerd mechtronica-lokaal onderwijs op het gebied van robotisering en moderne glastuinbouwtechnologieën. Voor de levering van de benodigde mechatronica-appratuur, -programmatuur en bijbehorende dienstverlening heeft een Europese aanbesteding plaatsgevonden. Op basis van open en controleerbare kwaliteits- en kwaliteitscriteria heeft ROC Mondriaan, dat de mechatronica lessen in de school vormgeeft, de aanbesteding aan Festo gegund.

Turnkey

Voor Festo Didactic een complete opdracht die turnkey gerealiseerd gaat worden. Naast kwalitatief hoogwaardige mechatronica-outillage en technisch meubilair levert Festo Didactic aan MBO Westland eveneens aanvullende diensten, zoals:

  • Gastlessen voor studenten.
  • Trainingen voor docenten.
  • Ondersteuning van docenten in het mechatronica-lokaal.
  • Digitaal lesmateriaal beschikbaar stellen.
  • Stageplaatsen voor docenten en studenten.

“Festo is een gerenommeerd dat affiniteit heeft met technisch onderwijs. Door de nauwe samenwerking met Festo is MBO Westland in staat om actueel en aantrekkelijk mechatronica-onderwijs te verzorgen,” vindt kwartiermaker Technologieroute Mechatronica Willem Roos.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven