Algemeen

Turck voegt Codesys 3 toe aan HMI/PLC

Turck HMI/PLC
De TX700 HMI's met beschikbare interfaces, variërend van Modbus RTU tot OPC-UA, maken bestaande installaties geschikt voor moderne automatiseringssystemen (foto: Turck)

Op SPS IPC Drives 2018 presenteert Turck enkele krachtige apparaten met Codesys 3 programmering als toevoegingen aan haar TX HMI/PLC-serie. In vergelijking met de reeds bestaande TX500-modellen zijn er twee centrale aanpassingen toegevoegd: de TX700 apparaten werken met multicore processoren met een werkfrequentie van 800 MHz en maken gebruik van een modern Linux platform.

De toevoeging van Codesys 3 maakt het mogelijk om meer complexe beheertaken en visualisaties te implementeren. Het glazen display van de TX700 met een capacitieve aanraakfunctie maakt een intuïtieve bediening mogelijk die doorgaans wordt gebruikt met smartphones.

HMI/PLC

Met hun reeks interfaces bieden de TX700 apparaten veelzijdig gebruik, rechtstreeks vanuit de fabriek. Hierbij valt te denken aan hoofdbediening in Profinet, Ethernet / IP, Modbus TCP, Modbus RTU en CANopen. Gebruik als een slave (server) is ook mogelijk in beide Modbus netwerken. Deze veelzijdigheid vermindert aanzienlijk het aantal apparaatvarianten dat op voorraad moet worden gehouden.

CANopen en Modbus RTU zijn met name handig voor retrofits en voor het eenvoudig aansluiten van bestaande machineonderdelen op moderne besturingssystemen. Een geïntegreerde OPC UA server maakt de parallelle overdracht van monitoringgegevens naar systemen op een hoger niveau mogelijk.

Dankzij de drie afzonderlijke Ethernet poorten kunnen gebruikers de communicatie via de machinebesturing fysiek scheiden van cloud of kantoor IT netwerken. Dit garandeert een betrouwbare PLC werking en maakt schakelfuncties mogelijk voor het maken van lijntopologieën. Een sub-D connector, een SD kaartsleuf en twee USB poorten completeren de mogelijkheden van fysieke interfaces.

De TX700 apparaten zijn beschikbaar in displaygrootten van 5″, 7″, 10″, 15″ en 21″. Turck’s TX100 serie biedt ook eenvoudige HMI bedieningsapparaten zonder enige PLC functionaliteit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven