Algemeen
voertuigen naar de cloud
De TTConnect Wave hardware unit is een robuuste IoT gateway die voertuigen en machines via mobiele of draadloze interfaces met de cloud verbindt (foto: TTControl).

TTControl, een joint-venture van TTTech Computertechnik in Wenen en Hydac International in Sulzbach am Saar (Saarland) heeft een nieuwe end-to-end oplossing geïntroduceerd om voertuigen en mobiele machines via een cloudplatform met de klant te verbinden. De oplossing is ontwikkeld voor fabrikanten of gebruikers van machines en fleetowners om het ontwerp van machines en het fleetmanagement te optimaliseren.

De oplossing van TTControl bestaat uit een hardware unit c.q. IoT-gateway (TTConnect Wave), een M2M SIM-card en een cloud platform access (TTConnect Cloud Service). Dit geheel helpt de beschikbaarheid van machines te verbeteren, wat vooral van belang is voor de agrarische sector en de bouw.

Platform voor voertuigen

TTControl kan zijn kennis op het gebied van beveiliging hiermee ook toepassen bij mobiele machines en apparaten. Met de oplossing kunnen fabrikanten van machines en fleetowners gebruik maken van alle beschikbare machinedata. Het systeem maakt ook diensten mogelijk zoals bewaking en beheer van machines.

Dit gebeurt door gebruik te maken van real-time informatie over de status, de activiteiten en de locatie van de machine. De klant kan zelf parameters definiëren. Gedetailleerde informatie helpt niet alleen het operationele rendement te verbeteren, maar ook om diagnoses op afstand uit te voeren.

Met de oplossing van TTControl kunnen fabrikanten gefundeerde en op data gebaseerde beslissingen nemen over het toekomstige ontwerp van machines. Op basis van de inzichten van exploitanten en operators van machines kan extra waarde aan producten worden toegevoegd door de ontwikkeling van nieuwe applicaties en services.

Beschikbaarheid

Een hoge beschikbaarheid van machines is cruciaal; vooral in de agrarische sector. Bepaalde werkzaamheden zoals zaaien en oogsten moeten uitgevoerd worden in een korte periode in het seizoen. Daarom is real-time informatie over de status van de machine van groot belang omdat ze al vooraf een indicatie kan geven van mogelijke technische problemen. Zo is er voldoende tijd om te reageren en de machines inzetbaar te houden. De cloudverbinding maakt het ook mogelijk om de prestaties van de machines in het veld te registreren en te analyseren.

De connectiviteit voorziet in een hoge mate van flexibiliteit en een ‘plug and play’ functionaliteit voor klanten. Software-updates tijdens de hele levensduur van het systeem worden op afstand uitgevoerd. De TTConnect Cloud Service vereist geen programmeerkennis, terwijl de machinedata vanaf elke PC of elke mobiel apparaat toegankelijk zijn.

Dankzij het flexibele ontwerp kan het platform op maat van de klant en conform zijn eigen wensen en eisen worden geconfigureerd. De visualisering van het display van de machine op afstand via het VNC-protocol maakt een betere en real-time technische ondersteuning mogelijk. De beveiliging van de data wordt gegarandeerd door hosting van de data in datacenters in Wenen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven