Algemeen
SPS IPC Drives 2018
Industrie 4.0 en smart factory technologieën blijven de gemoederen bezig houden in Neurenberg. IT- en automatiseringsindustrie groeien steeds meer naar elkaar toe (foto: Paul Quadvlieg).

De vooruitzichten voor de 29e SPS IPC Drives zijn opnieuw positief en geven het belang aan van deze vakbeurs voor besturingstechnologie en digitale automatisering. Ongeveer 1.700 exposanten van over de gehele wereld komen dit jaar van 27 tot en met 29 november naar Neurenberg (D) met innovatieve producten en oplossingen, maar tonen ook trendsettende technologieën van de toekomst.

Net als vorig jaar staan Industrie 4.0 en de digitale transformatie centraal op de SPS IPC Drives 2018. Exposanten presenteren niet alleen hun oplossingen, maar ook verschillende producten en voorbeeldtoepassingen voor digitale transformatie.

OT en IT op SPS IPC Drives

De toewijding die IT-bedrijven zoals SAP bieden aan het verkennen van industriële communicatie protocollen (zoals OPC UA TSN) laat zien hoe de IT- en automatiseringsindustrie steeds meer samenvloeien. Dit komt ook tot uiting in de halbezetting bij SPS IPC Drives: in 2018 zal het thema software en IT in de industrie te zien zijn in de hallen 5 en 6.

Industriële webservices, virtuele productontwikkeling en -ontwerp, digitale bedrijfsplatformen, IT/OT-technologieën, fog/edge en cloud computing en vele andere onderwerpen komen hier aan bod. Cybersecurity wordt ook aangepakt door talloze exposanten, die op hun stand verklarende demonstraties zullen geven over hoe bedrijven zichzelf kunnen beschermen tegen online aanvallen.

Christian Wolf, voorzitter van de exposantenadviesraad, ziet deze verdere ontwikkeling ook in een positief licht: “Wij exposanten kijken uit naar wat een succesvolle SPS IPC Drives belooft te worden – met een extra hal, verder ontwikkelde aandachtgebieden en voor het eerst het thema ‘smart & digital automation’. Deze slogan onderstreept in het bijzonder de convergentie van automatisering en IT, evenals de positieve ontwikkeling van de beurs. Industriële digitalisering gaat immers steeds verder richting geïntegreerde automatisering en Industrie 4.0. ”

Nuttige en creatieve software

Om aan te sluiten bij de ontwikkeling van deze onderwerpen, zal de tentoonstelling haar eerste hackathon organiseren onder de naam ‘Digital Ideas for Smart Automation’. Het evenement is bedoeld om deelnemers in staat te stellen gezamenlijk nuttige en creatieve software te ontwikkelen voor de automatiseringsindustrie. De resultaten worden gepresenteerd en de prijsuitreiking wordt gehouden op de eerste dag van de vakbeurs.

Na het succes van vorig jaar zullen er opnieuw rondleidingen zijn over IT-beveiliging in automatisering, slimme productie en slimme connectiviteit. Zakelijke bezoekers kunnen deze rondleidingen gebruiken om gerichte informatie te krijgen over belangrijke innovaties en exposanten op dit gebied.

Stands en thema’s

Daarnaast zijn er een aantal gemeenschappelijke stands in de hallen 4, 5 en 6 met als thema’s Automation meets IT, MES goes automation, wireless in automation en het AMA-Center for Sensors and Measurement. Bovendien zullen de fora van de Duitse brancheorganisaties VDMA (hal 5) en ZVEI (hal 6) hoogwaardige specifieke presentaties en podiumdiscussies aanbieden.

Ook zal de Automation 4.0 Summit het beursprogramma op de eerste twee dagen van het evenement opnieuw aanvullen. Onderwerpen die hier ter sprake komen zijn; Edge computing in de industrie, TSN en OPC UA in industriële omgevingen, IoT-platforms in de industrie en sensoren voor industrie 4.0.

Christian Wolf: “Ik hoop dat de vele professionele bezoekers de SPS IPC Drives zullen blijven bezoeken, niet alleen als een werkgerelateerde vakbeurs en congres met duidelijk omschreven thema’s, maar ook om de wereldwijde mogelijkheden van smart factory technologieën met exposanten te bespreken. Ik ben er zeker van dat de vakbeurs van dit jaar opnieuw een absoluut hoogtepunt zal worden voor exposanten en bezoekers, ook dankzij de goede economische omstandigheden.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven