Algemeen
Boston Dynamics robots
Het is ongelooflijk te zien wat de robots van Boston Dynamics presteren op het ritme van muziek (Boston Dynamics/Youtube)

Nog nooit mobiele robots net zo soepel zien dansen als mensen? Kijk dan even naar de video onderaan dit bericht, want de robots van Boston Dynamics, sinds kort onderdeel van de Hyundai Motor Group, zijn trending op Youtube. Het is dan ook ongelooflijk te zien wat deze robots presteren op het ritme van muziek. Zowel Spot, Handle als Atlas treden op als eersteklas performers.

In 2007 schreven wij al over hun eerste creatie Big Dog, destijds de meest geavanceerde vierbenige robot ter wereld. BigDog had een compacte brandstofmotor aan boord die het hydraulische bewegingssysteem aandrijft.

De benen van BigDog waren gebaseerd op die van dieren en hadden componenten die zorgen voor schokdemping en het hergebruiken van de hierbij vrijkomende kinetische energie. Het zou de ideale krachtpatser voor het leger kunnen zijn.

Enorme evolutie sinds BigDog

Wat een verschil met de mobiele robots van tegenwoordig. Spot, Handle en Atlas zijn ver geëvolueerd sinds BigDog. Spot is een wendbare mobiele robot die met een ongekende mobiliteit door het terrein navigeert, die routinematige inspectietaken kan uitvoeren en daarbij gegevens veilig, nauwkeurig en frequent kan vastleggen.

Handle is de mobiele robot voor het verplaatsen van dozen in het magazijn. Dankzij het kleine vloeroppervlak, het grote bereik en het vision-systeem kan hij vrachtwagens lossen, pallets opbouwen en dozen in een faciliteit verplaatsen.

Dynamische humanoïde robot

Atlas, ’s werelds meest dynamische humanoïde robot, is een onderzoeksplatform dat is ontworpen om de grenzen van de mobiliteit van het hele lichaam te verleggen. Het geavanceerde besturingssysteem en de geavanceerde hardware van Atlas geven de robot de kracht en het evenwicht om de wendbaarheid op menselijk niveau te demonstreren.

Boston Dynamics is sinds kort voor een groot deel in handen van de Hyundai Motor Group. De overname is een nieuwe belangrijke stap voor Hyundai Motor Group in zijn strategische transformatie naar een Smart Mobility Solution Provider.

Hyundai investeert in toekomstige technologieën

Om deze transformatie voort te zetten, heeft Hyundai Motor Group aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van toekomstige technologieën, onder andere op het gebied van autonome aandrijftechnologie, connectiviteit, milieuvriendelijke voertuigen, slimme fabrieken, geavanceerde materialen, kunstmatige intelligentie (AI) en robots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven