Algemeen

Trekdraadencoders voor absolute lineaire metingen

(Foto Posital)

Posital Fraba streeft met haar nieuwe lijn robuuste trekdraadencoders naar een zo optimaal mogelijke prijs/kwaliteit-verhouding. De meting wordt gerealiseerd met een magnetische 4-20 mA encoder en een trekdraadvoorzetstuk uit geëxtrudeerd aluminium.

De oplossing is kwalitatief omdat de magnetische encoder contactloos meet en daardoor slijtvast is. Een Wiegandmagneet binnen de encoder zorgt ervoor dat het multiturn gedeelte van de codegever kan functioneren zonder tandwieloverbrenging of batterij, zelfs vanuit stroomloze toestand. Het geëxtrudeerde aluminium voorzetstuk is zeer robuust en geschikt voor veeleisende werkomgevingen.

Trekdraadencoders

De robuuste aluminium behuizing van het voorzetstuk biedt flexibele montagemogelijkheden. Dit maakt de installatie bij heel wat toepassingen gemakkelijk. In combinatie met de nauwkeurige magnetische multiturn encoder biedt het meetinstrument een hoge lineaire resolutie: 13 bit en 8192 stappen per omwenteling.

In tegenstelling tot de op een potentiometer gebaseerde trekdraadgever verliezen de roterende encoders van Posital hun nauwkeurigheid niet, zelfs niet na intensief gebruik. De trekdraadgevers kunnen ook ingezet worden bij toepassingen met grote acceleraties (tot 7 g).

De encoders zijn leverbaar voor meetlengten van 3 m, 5 m en 10 m en zijn geschikt voor outdoor gebruik. Ze hebben een analoge (4 – 20 mA) output.

Technologie

Posital´s Linarix lijn trekdraadencoders biedt een grote range aan meetlengten en outputsignalen. Trekdraadencoders zijn er in bijna elke beschikbare industriële interface, zowel digitaal als analoog, incrementeel als absoluut.  Binnen de Linarix-lijn zijn er talrijke mechanische opties en variaties, behuizingsmaterialen en veersystemen. Op deze manier kan de gebruiker altijd rekenen op een optimaal passende oplossing voor zijn toepassing.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven