Algemeen

De top tien ‘must see’ op de WoTS 2018

WoTS 2018 Jaarbeurs Utrecht
De WoTS 2018 is een bezoek meer dan waard!

Deze week is het zover: de World of Technology & Science 2018 opent zijn deuren in Utrecht. Aandrijftechniek richt zich vooral op de World of Motion & Drives en de World of Automation en heeft voor u de tien mogelijk meest interessante zaken op WoTS 2018 op een rij gezet.

De ‘oude’ beurs Aandrijftechniek is grotendeels terug te vinden in de World of Motion & Drives en deels in de World of Automation, vandaar dat we ons als website van het vakblad Aandrijftechniek daar het meeste op richten. De meest actuele informatie voor de bezoekers is te vinden op de website van de beurs. Daar kunt u zich ook aanmelden voor gratis entree. Tevens vindt u daar alle info omtrent nieuws van de exposanten, seminars, openingstijden, bereikbaarheid en parkeren. Plan echter uw bezoek gericht, want er zijn verschillende seminars die op bepaalde data van de beurs te bezoeken zijn. Of kom meerdere dagen naar de beurs natuurlijk!

Er is meer te doen op WoTS 2018

Vanzelfsprekend kunt u als bezoeker gewoon ongedwongen over de beurs lopen en specifiek uw eigen relaties, toeleveranciers of klanten bezoeken. Maar er is meer te doen. Zo is er een groot aantal seminars en lezingen te bezoeken, waar u binnen korte tijd wordt bijgepraat over relevante technische issues.

Onze top 10 ‘must see’ op de WoTS 2018 in willekeurige volgorde luidt:

1. Bezoek de FEDA-lounge in hal 10. Hier bevinden zich diverse innovatieve bedrijven die actief zijn binnen de mechanische, elektrische en hydraulische aandrijftechniek. Interessant is het beursproject Connecting Mechanical Drives. Aandrijftechniek sprak hierover met een aantal deelnemende bedrijven zoals Apex Dynamics, Kolmer Elektromotoren en Bakker & Co.

2. Onze tweede tip bevindt zich eveneens op de FEDA-lounge. Tijdens de WoTS 2018 wordt er veel aandacht besteed aan Veilig werken met hydrauliek. Het rode boekje en de cursus ‘Veilig werken met hydrauliek’ zijn inmiddels volop in gebruik. Tijdens de beurs zijn er trainers aanwezig op de FEDA-lounge om nog meer aandacht te vestigen op deze veiligheid.

3. Wilt u meer weten over IoT en Industrie 4.0 kom dan op dinsdag 2 oktober naar Utrecht. Het seminar IoT – Industrie 4.0 biedt een platform voor een viertal sprekers uit het bedrijfsleven (Airborne, Technologies Added, Duijvelaar Pompen en 24/7 TailorSteel), elk met concrete voorbeelden. Wat kunnen we bereiken met IoT en Industrie 4.0, hoe passen we het concreet en laagdrempelig toe en waar liggen binnen de industrie de mogelijkheden?

4. Bent u daarentegen meer geïnteresseerd in energie-efficiëntie in uw productie, kom dan woensdag 3 oktober naar de beurs. Het seminar Wat moet ik nu doen voor een energie-efficiënte fabriek in 2028? is niet alleen gericht op de bouw van nieuwe fabrieken maar ook op de optimalisatie van bestaande fabrieken.

5. Een bijzonder Nederlands product is de PAL-V vliegende auto. Onze vijfde tip gaat over ’s werelds eerste commerciële vliegende auto. Het productiemodel is gereed en ‘ready for take off’. Op woensdag 3 oktober gaat Marco van den Bosch, Director Marketing & Sales BeNeLux van PAL-V, in op het ontwerp en de technische totstandkoming van dit bijzondere vliegende voertuig.

6. Meer innovatieve technologie op productiegebied is te zien op de stand van Bosch Rexroth. De ‘Enablers’ laten zien hoe ze u kunnen helpen bij de Factory of the Future. Wij hebben ze zelf in actie gezien op de Hannover Messe dit voorjaar en daarom kunnen wij alleen maar zeggen dat de stand in hal 11 zeker de moeite waard zal zijn om te bezoeken.

7. Als u dan toch in hal 11 bent, bezoek dan de stand van Festo. Onze tip gaat over de eXperience waarbij alle facetten van het machinebouwproces aan bod komen. Met praktijkcases leren van innovaties zoals de Motion Terminal, inspiratie opdoen vanuit de natuur met de BionicCobot en zelf hands-on aan de slag om applicaties te bouwen. En voor de gadget-freaks: alle vooraf geregistreerde bezoekers kunnen een ticket op de stand verzilveren en ontvangen een bionic gadget.

8. Het seminar Geld verdienen met Machinebouw is zeker interessant en vindt plaats op 4 oktober. Een aantal machinebouwers (AWL-Techniek, MPS Systems, VanRiet Group en VMI Group) neemt u mee in hun oplossing om bij te dragen aan een positieve opbrengst. Dat willen we allemaal toch?

9. Een bijzondere bolide, de F1 zijspanmotor van Rogier Weekers, is te vinden op de stand van SigmaControl in hal 11. Weekers gebruikt de S-Dias Sigmatek modules om de racedata te analyseren en te finetunen, waardoor hij nog snellere rondetijden kan neerzetten.

10. Tot slot het seminar Cyber Security, dat op vrijdag 5 oktober plaatsvindt. Een onderwerp waar men het een aantal jaar geleden weinig over had is nu niet meer weg te denken. Cyber-risico’s vind je niet alleen terug in de privésfeer maar steeds meer komt het terug bij industriële productiebedrijven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven