Algemeen

Toerentalbewakingsrelais

Pilz toerentalbewakingsrelais

Het toerentalbewakingsrelais PNOZ s30 uit de productgroep Veiligheidsrelais PNOZsigma van Pilz beschikt vanaf versie 3.0 over een configureerbare analoge uitgang die de diagnose gemakkelijker maakt. Het relais bewaakt stilstand, toerental, toerentalbereik, draairichting en asbreuk veilig tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e/SIL CL 3.

Veilig werken bij een geopend hek, kortere ombouwtijden en een snellere toegang tot de machine na stopzetting zijn belangrijke voordelen voor de gebruiker bij het gebruik van de PNOZ s30. Het relais is geschikt voor alle op de markt gangbare aandrijf- en motorfeedbacksystemen en naderingsschakelaars.

De nieuwe analoge uitgang stuurt het gemeten toerental als proportioneel 0-20 mA of 4-20 mA signaal door naar de PLC-besturing, waardoor het toerental direct voor de procesbewaking kan worden gebruikt.

Het veilig bewaakte toerental kan direct worden weergegeven en gevolgd op bedienings- en visualiseringsapparatuur, bijvoorbeeld op PMI bedienterminals (Pilz Machine Interface). Daarbij geeft de PNOZ s30 ook over- en onderschrijdingen van vastgelegde waarschuwingsdrempelwaarden door een veilig uitgangssignaal aan. Zo kunnen onnodige uitschakelprocessen worden voorkomen en kan de productiviteit worden verhoogd.

Toerentalbewakingsrelais

Door EN- en OF-verbindingen kunnen maar drie veiligheidsfuncties zoals ‘Veilige bedrijfsstop’ of ‘Veilige snelheidsbewaking’ logisch met elkaar worden verbonden; ook EN/OF is combineerbaar. Dit reduceert potentiële bedradingsfouten en maakt een snellere ingebruikneming mogelijk.

Bovendien heeft de asbreukbewaking van het toerentalbewakingsrelais al effect bij een frequentie van 10 mHz vergeleken met 70 mHz tot nu toe. Dit maakt buiten de normale snelheden ook de bewaking van extreem langzaam werkende toerentaltoepassingen mogelijk.

De PNOZ s30 wordt via een draaiknop (‘push and turn’) bediend. In combinatie met het verlichte display bespaart dit tijd bij de ingebruikneming en bij de vervanging van apparaten. Op het display worden de ingestelde grenswaarden en parameters en het actuele toerental weergegeven. Wanneer een vastgelegde waarschuwingsdrempelwaarde wordt bereikt, geeft het toerentalbewakingsrelais een waarschuwing.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven