Algemeen
M12 Murrelektronik
De connectoren met de push-pull-aansluittechnologie zijn uitermate praktisch in installatieomgevingen waar weinig ruimte beschikbaar is (foto: Murrelektronik)

De M12 Push-Pull van Murrelektronik is een nieuw uniform systeem waarop men met een aanzienlijke tijdsbesparing M12-kabels kan aansluiten. Wie vaak M12-kabels installeert, heeft zich beslist al eens afgevraagd of er een betrouwbaar snelaansluitsysteem bestaat dat universeel toepasbaar is en onder de meest uiteenlopende omstandigheden standhoudt.

Murrelektronik levert nu de oplossing waarbij het aansluiten verloopt met een push-pull-systeem. De installateur kan de kabel, die er hetzelfde uitziet als een ‘gebruikelijke’ M12, zonder gereedschap bijzonder snel monteren. Afhankelijk van het aantal kabels dat iemand monteert, kan de installatie hierdoor circa 80 procent sneller worden uitgevoerd. De connectoren met de push-pull-aansluittechnologie zijn uitermate praktisch in installatieomgevingen waar weinig ruimte beschikbaar is.

Beschermingsgraad IP67

Bestaat het gevaar dat de snelheid ten koste gaat van de betrouwbaarheid? Nee, in tegendeel. Bij M12 Push-Pull wordt de male of female connector ‘vergrendeld’ op een speciaal daarvoor bestemde aansluiting. De verbinding is ingestoken en vergrendeld dicht conform beschermingsgraad IP67. De monteur hoort en ziet dat de aansluiting goed is.

Voor veel applicaties inzetbaar

De nieuwe standaard M12 Push-Pull zal de nieuwe trend worden. Dankzij deze stevige impuls voor de M12-connectoren zullen deze voor veel andere applicaties de voor de hand liggende keuze worden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven