Algemeen
Murrelektronik switches
Alle soorten switches op een rij. Welke switch kiest u voor een optimaal resultaat in diverse toepassingen? Test uw kennis in de switch game die Murrelektronik heeft ontwikkeld. (foto: Murrelektronik)

Machines en installaties worden steeds vaker direct verbonden via ethernet of, in dit geval, industrieel ethernet. Het aantal op ethernet gebaseerde componenten wordt steeds uitgebreider, zelfs tot in het veld. Het is belangrijk om in deze geautomatiseerde systemen gebruik te maken van de juiste componenten voor een duurzame en betrouwbare verbinding. Switches zijn hierin een belangrijke schakel.

Murrelektronik heeft voor elke toepassing een passende switch: van eenvoudige unmanaged switches en hoogwaardige managed switches tot de nieuwste PoE switches. Maar wanneer wordt nu welk type gebruikt?

Unmanaged switches worden gebruikt wanneer in eenvoudige installaties op ethernet gebaseerde signalen moeten worden verbonden. Dit kan in een kast met IP20 componenten maar ook in het veld met IP67 oplossingen. Op deze switches kunnen geen instellingen gemaakt worden en is geen diagnostische informatie beschikbaar. Belangrijk bij deze types is de prijs-kwaliteit verhouding.

Managed en PoE switches

In sommige gevallen is diagnostische informatie van waarde. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de netwerkbelasting (per poort), statistieken over de lengte van netwerkberichten, eventuele storingen, snelheid, wie er op welke poort van een component is aangesloten. In dat geval komen de managed switches in beeld. Deze beschikken over een ingebouwde webserver waarmee de instellingen gemaakt kunnen worden. Ook kunnen poorten aan en uit gezet worden waardoor er via vrije poorten niet zomaar toegang tot het productienetwerk wordt verkregen.

Met name in Profinet netwerken is een managed Profinet switch belangrijk en wordt dan ook voorgeschreven door de Profinet vereniging. Murrelektronik heeft hier een ruim assortiment en keuzes uit uitvoeringen voor plaatsing in een kast (IP20) met RJ45 aansluiting, en om in het veld te plaatsen (IP67) met M12 D-code aansluiting.

Een nieuwe telg in de familie van Murrelektronik zijn de Power over Ethernet Switches (PoE). Het voordeel van deze componenten is dat PoE camera’s en PC’s direct met slechts één kabel kunnen worden aangesloten, Dit is een belangrijk voordeel bij het installeren van deze componenten.

Test uw kennis met de switch game

Weet u welke switch u moet inzetten voor een optimaal netwerk in een machine? Murrelektronik heeft een switch game ontwikkeld, waarbij de deelnemer de juiste switch voor iedere situatie moet selecteren. Als u de Switch-master bent, komt uw naam bovenaan het klassement en wint u een iPad. Het spel is live tot en met 31 december 2020.

Murr switch
x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven