Algemeen

Terminal voor motion control-toepassingen

Parker PAC terminal

Parker Hannifin heeft de PAC Terminal (PT) gelanceerd, een ‘thin client Human Machine Interface’ (HMI) die is ontwikkeld om naadloos samen te werken met de Parker Automation Controller (PAC). Samen met de PAC, die de besturing en HMI-logica verwerkt, is de terminal verantwoordelijk voor het weergeven van de ingebouwde HMI en het verzenden van de input van de gebruiker via het touchscreen naar de PAC.

De PAC is de alles-in-één-machinebesturingsoplossing van Parker die de functionaliteit van PLC, HMI en motion control combineert tot één apparaat. De PAC wordt geprogrammeerd met behulp van een geïntegreerde ontwikkelomgeving, Parker Automation Manager (PAM). De terminal als thin client verlaagt de totale systeemkosten in vergelijking met een traditionele HMI, vooral wanneer meerdere thin clients op één controller worden aangesloten.

Motion control

Parker heeft ervoor gekozen om de programmeertaal van de IEC 61131-3 en de motion control functieblokken van de PLCOpen te standaardiseren. Dit biedt machinebouwers de mogelijkheid om traditionele ladderdiagrammen (LD) te gebruiken, maar ook gestructureerde tekst (ST), Continuous Function Chart (CFC) en Sequential Function Chart (SFC).

IEC 61131-3 brengt objectgeoriënteerde programmeercapaciteiten naar de automatiseringsindustrie met de mogelijkheid om aangepaste functieblokken, bibliotheken en verschillende gegevenstypen te creëren. Dit geeft OEM’s de mogelijkheid om modulaire codes te creëren die hergebruikt kunnen worden, wat de ontwikkelingstijd van machines verkort.

IEC 61131-3 wordt ook gebruikt om de logica van de geïntegreerde HMI, WebVisu, te sturen. Er is geen tag sharing of extra logica nodig om de PLC in staat te stellen naar de HMI te communiceren. Net als traditionele HMI’s stelt WebVisu programmeurs in staat om hun bedieningsinterface te ontwikkelen door het eenvoudig slepen en neerzetten van knoppen, schuifregelaars en vooraf gemaakte alarm- en recept objecten.

Terminal

WebVisu maakt gebruik van ‘web publishing’ technologie. Dit maakt het mogelijk om meerdere thin client terminals aan één enkele PAC-controller te koppelen. Bovendien kan elke remote client, zoals een browser of mobiel apparaat, met behulp van de Parker’s Remote Manager app verbinding maken met de ingebouwde HMI door het IP-adres en de gewenste applicatie van de PAC in te voeren.

Gebruikersbeheertools binnen Parker’s Automation Manager stellen ontwikkelaars in staat om gebruikersgroepen aan te maken met verschillende lees-/schrijftoegang op diverse schermen of specifieke objecten. Dit zorgt ervoor dat de juiste informatie aan de juiste gebruikers kan worden getoond.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven