Algemeen
Technology for Health
Technologie (zoals robots) kan zorg veilig, efficiënt, patiëntgericht én betaalbaar maken (foto: TU Eindhoven).

De technologische ontwikkelingen gaan snel en bieden tal van mogelijkheden voor betere en betaalbare zorg. Het evenement Technology for Health van Mikrocentrum, de voortzetting van Health & Technology, maakt het op 9 en 10 september in Congrescentrum 1931 te Den Bosch inzichtelijk. Technologische ontwikkelingen, samenwerkingsverbanden, business cases en klinische validatie zijn de thema’s op het congres, gericht op de veranderende zorgmarkten in cure, care en selfcare. Centraal in het gratis toegankelijke event staat nu echter een volwaardige vakbeurs.

Mikrocentrum rekent op 75 exposanten uit de gehele keten voor medische en zorgtechnologie. De naar verwachting circa duizend bezoekers vertegenwoordigen industrie, (gezondheids)zorg, patiënten- en consumentenorganisaties, wetenschap, incubators, handels- en distributiekanalen, investeerders/financiers, zorgverzekeraars en overheden.

In het maatschappelijke debat over de gezondheidszorg is de perceptie van technologie vaak ‘dubbel’: heel knap wat er nu nog meer mogelijk is, maar het maakt de zorg wel weer duurder. Technologie voor gezondheid is echter veel meer en kan in brede zin fungeren als aanjager van veilige, efficiënte, patiëntgerichte én betaalbare zorg.

Technology for Health

Herman van Wierst, beursmanager bij Mikrocentrum, denkt daar anders over. “Van mechatronica en nanotechnologie tot (bio)materialen en ICT, het kan over de volle breedte impact hebben op de gezondheidszorg. Op het nieuwe event geven we veel aandacht aan nieuwe ontwikkelingen, zoals rond 3D-technologieën, robotica, microfluïdica, ICT, domotica en e-health.”

Naast technologieontwikkeling blijft productie een kritische factor. Medische producten moeten kwalitatief hoogwaardig, betrouwbaar, veilig en tegenwoordig ook traceable zijn. Bedrijven investereen daarom volop in automatisering van de productie en de informatiestroom eromheen. Op de beurs kunnen toeleverancies tonen wat technologie te bieden heeft voor health-toepassingen.

Business cases

Omgekeerd is het event voor exposanten de ideale gelegenheid om nieuwe partijen te ontmoeten, zoals start-ups, met een idee voor een nieuw medisch product. Daar komen leuke contacten en projecten uit voort, is de ervaring. Met technologie kunnen aanbieders inspelen op de trends van connectiviteit en flexibiliteit in sectoren als medische technologie maar ook ruimtevaart en defensie.

Centraal op Technology for Health staat steeds de vraag: wie gaan het product gebruiken, wie hebben er wel of niet baat bij, en wie moet het aanschaffen? Van daaruit kunnen bedrijven business case ontwikkelen. Voor MKB’ers kunnen ze ook een rol spelen bij de eerste marktontwikkeling.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven