Algemeen

Technici kunnen leren schrijven

2
Cursussen schrijven voor technici
Schrijven kun je leren (foto: Ad Spijkers)

Men zegt regelmatig dat technici niet kunnen schrijven. Daar zit een kern van waarheid in, maar waarschijnlijker is dat technici liever een machine ontwerpen en bouwen dan dat ze die goed documenteren. Maar vaak is goed schrijven een kwestie van training en oefening. Mikrocentrum kan daar een handje bij helpen.

Een goed rapport legt de kostbare kennis van een bedrijf vast voor anderen, voor elders en voor later. Gebrek aan kennis van het goed structureren van teksten kan veel rapporten, handleidingen en instructies echter tot een zoekplaatje maken. Tegelijkertijd wordt documentatie van machines en apparaten steeds belangrijker. De Machinerichtlijn is daar erg duidelijk in. Een goede handleiding, goede rapportages en een goed technisch dossier voorkomen ongelukken en schadeclaims en onduidelijkheid.

Er valt de nodige winst te behalen met optimale schriftelijke communicatie. Binnen het vakgebied Persoonlijke vaardigheden start Mikrocentrum dit voorjaar diverse cursussen die technici helpen bij het verbeteren van hun schriftelijke communicatie.

Cursusaanbod schrijven

Een goede gebruikshandleiding kost even tijd, maar zorgt voor een beter imago, tevreden klanten, het ontlasten van de servicedienst en het voorkomen van schadeclaims. De cursus Schrijven van technische handleidingen omvat behalve de nodige lessen ook een bezoek van een topadviseur aan het bedrijf van de deelnemer(s). De 2,5 dagen durende cursus op MBO-niveau kost € 1040.

Een goed rapport legt de kostbare kennis van een bedrijf vast en bespaart tijd voor anderen (zowel intern als extern). Het schrijven van volledige, gestructureerde en begrijpelijke rapportages is een vaardigheid die technici wordt bijgebracht tijdens de cursus Rapporteren voor technici. Mikrocentrum rekent voor de tweedaagse cursus op MBO-niveau € 850.

Een logisch vervolg hierop is Writing technical reports. Deze cursus is gericht op het leren schrijven van representatieve rapporten in de Engelse taal en is toegesneden op technische (wetenschappelijke) medewerkers. Deze cursus wordt uitsluitend bedrijfsintern gegeven, zodat duur en prijskaartje worden afgestemd op de behoefte.

2 reacties op “Technici kunnen leren schrijven

 1. Vince schreef:

  Beste,

  Komt deze opleiding in aanmerking voor de kmo-portefeuille in België?

  In principe wel als jullie ISO 9001 gecertificeerd zijn.

  Zo ja, wat is jullie dienstverlenings-nr?

  Mvg, Vince Wynen

  • Jeroen Aalberts schreef:

   Geachte heer Wynen

   U kunt het beste even de organisatie contacteren die de opleiding geeft.

   Met vriendelijke groet, Jeroen Aalberts

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven