Algemeen

Team Rock Solid wint Young Professional Award 2019

FEDA Young Professional Award 2019
Tijdens de DFPTC vorige week werd in Loods6 van DeFabrique in Utrecht de prijswinnaar van de vierde editie van de Young Professional Award van FEDA bekend gemaakt (foto's: Paul Quaedvlieg)

Tijdens de DFPTC vorige week werd in Loods6 van DeFabrique in Utrecht de prijswinnaar van de vierde editie van de Young Professional Award van FEDA bekend gemaakt. De genomineerde studenten waren deze gehele dag aanwezig om hun projecten te laten zien aan de beursbezoekers en mede-exposanten.

De winnaar was uiteindelijk het team Rock Solid van de Hogeschool van Amsterdam. Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als een End-effector voor het oppakken, verplaatsen en neerzetten/leggen van natuurstenen in een structuur.

Diverse disciplines

De specifieke punten waarop het team met hun product genomineerd werd waren: de toepassing van de diverse disciplines zoals bedrijfskunde, pneumatiek, robotica, besturingstechniek en werktuigbouwkunde waarbij de modellen goed zijn doorgerekend en uitgewerkt. Het product is gaande het project steeds beproefd en aangepast. Het resultaat is een goed getest en werkend geheel, compleet met kostenplaatje en business case.

De winnaar was uiteindelijk het team Rock Solid van de Hogeschool van Amsterdam

De tweede prijs ging naar het team Nut Welding add-on van Windesheim Zwolle. Het product dat het team heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven een standalone machine die, middels een cobot, aluminium bouten last aan een product.

Object herkenning door vision

Dit team werd genomineerd vanwege de directe toepasbaarheid van het eindproduct, de zelf ontwikkelde software en de object herkenning door vision. Het multidisciplinair resultaat, gerealiseerd met 3D geprinte hulpmiddelen, vormen een real prototype omgeving voor de implementatie van lasrobot-cobot cellen in de productieomgeving. Praktische toegang tot gecombineerde robotisering voor de industrie. En dat alles in een kort tijdsbestek gerealiseerd.

Creatief selecteren van materialen

De derde prijs was voor team The Eqyptians van de Hogeschool van Amsterdam. Het product dat het team, studenten met de discipline engineering, heeft ontwikkeld en opgeleverd is te omschrijven als een End-effector die door middel van het toepassen van een eigen ontworpen vacuümgripper een object omsluit, oppakt en verplaatst.

De nominatie was te danken aan de toepassing van de disciplines pneumatiek, robotica en werktuigbouwkunde waarbij het creatief selecteren en zoeken van materialen en oplossingen geleid heeft tot een 3D geprint eigen ontwerp van gripper. Dit nadat de start van het project een andere richting had en het team snel heeft weten te schakelen in een heel korte tijd.

Young Professional Award

De YPA is de prijs vanuit FEDA waarbij studententeams van het derde jaar HBO Mechatronica en Industriële Automatisering met hun project of opdracht landelijk strijden om de titel van Young Professional. Hierbij wordt naast de projectinhoud en een werkend eindproduct ook beoordeeld op communicatie, de mate van multidisciplinariteit, inventiviteit van de oplossing en de mate waarin het gehele project en het projectteam zijn gemanaged tijdens de opdracht.

Alle drie de teams bij elkaar met jury en organisatie

De jury

De jury bestaat uit de leden van onder andere de onderwijscommissie van FEDA en wordt voorgezeten door een onafhankelijke juryvoorzitter, Michiel de Ruyter, Manager Brainport Industries College. Bekijk hier de video van Michiel over het belang van koppeling tussen onderwijs en bedrijfsleven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven