Algemeen
Tata Posco hyperloop
Posco en Tata Steel Europe hebben via een conferentiegesprek een overeenkomst ondertekend met betrekking tot een hyperloop. Het evenement werd bijgewoond door (v.l.n.r.) Annemarie Manger (Tata Steel Europe directeur), Ernst Hoogenes (CTO Tata Steel Europe), Duk-Lak Lee (hoofd Posco Technical Research Laboratories) en Si-Yeol Cheon (hoofd Posco Steel Production Technology Strategy Office). (foto: Posco)

Staalfabrikanten Tata Steel Europe en Posco uit Zuid-Korea gaan samenwerken bij het ontwikkelen en testen van geavanceerde staalsoorten en buisontwerpen. De innovatieve nieuwe buisontwerpen worden gebruikt om een hyperloop te creëren. Dit is een buis die groot genoeg is om een passagiers- of vrachtcapsule op hoge snelheden te verplaatsen, maar met een laag energieverbruik.

Staal is essentieel voor de bouw van de infrastructuur van een hyperloop, waaronder de buizen waar het voertuig doorheen zou reizen. De enorme stalen buizen die nodig zijn voor de hyperloop hebben unieke kenmerken in vergelijking met normale buizen. Zo moeten de voertuigen zich in een omgeving met een lage luchtdruk kunnen verplaatsen. Dit vermindert de weerstand en helpt ook het energieverbruik tot een minimum te beperken. Daarnaast moeten de buizen een rechtlijnige beweging over lange afstanden garanderen.

Ontwikkeling voor Hyperloop

Tata Steel en Posco gaan hoogwaardig staal op maat ontwikkelen voor gebruik in deze buizen met een grote diameter (tot 3,5 m). Daarnaast bundelen de partijen hun inspanningen op gebied van onderzoek naar innovatieve buisconcepten en -ontwerpen.

Volgens Tata Steel hebben hyperloops wereldwijd veel potentie om in de toekomst duurzaam vervoer met hoge hogesnelheid te realiseren. Dit maakt dat het spannende projecten zijn. Oplossingen voor duurzaam transport, waaronder deze samenwerking, vormen een belangrijk onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van Tata Steel. Het levert een belangrijke bijdrage aan de klimaatambities voor een CO2 vrije toekomst.

Expertise bundelen

Door de wederzijdse technische expertise met Posco te bundelen, kunnen beide bedrijven hun inspanningen opschalen en klanten de innovatieve producten bieden die ze nodig hebben om succesvol te zijn.

Posco doet al ruim 10 jaar Hyperloop gerelateerd onderzoek naar haalbaarheid, ontwerp en de structurele optimalisatie van verschillende soorten stalen buizen. Het bedrijf heeft staal- en ontwerpoplossingen ontwikkeld die bijdragen aan de stabiliteit en economische efficiëntie. Dit zal bijdragen aan het realiseren van een hyperloop als milieuvriendelijke vervoerswijze van de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven