Algemeen
Sumitomo F4cf DA
Alle bouwgroottes van de DA-serie kunnen eenvoudig in systemen worden geïntegreerd (foto: Sumitomo)

Sumitomo Drive Technologies heeft in 2015 de serie precisie reductoren (F4CF-D) systematisch ontworpen als een modulair systeem. In 2017 is het systeem uitgebreid met compatibele componenten, bijvoorbeeld voor de montage van motoren. Dit jaar werd op de virtuele SPS connect, de ééntraps opvolgerserie op de markt gebracht onder de naam F4CF-DA.

Op basis van de beproefde Fine Cyclo technologie, de basis van alle Sumitomo precisie reductoren, biedt de nieuwe ontwikkeling een aantal belangrijke voordelen. De belangrijkste innovatie – in vergelijking met producten van andere fabrikanten – is het aanzienlijk toegenomen koppel per bouwgrootte.

De seriegrootte is ook uitgebreid om tegemoet te komen aan de vraag van de klant naar meer individualiteit, en de bouwgroottes zijn dienovereenkomstig aangepast. De DA-serie precisiereductoren zijn nu ca. 8% kleiner in diameter en gemiddeld 5% korter. Aan de andere kant kunnen de prestaties met gemiddeld 20% worden verhoogd.

Medische applicaties

Voordelen zijn meer vermogen, ruimtewinst in de toepassing en minimalisering van de totale massa. Ook het geluidsniveau van de DA-serie is geoptimaliseerd. De nieuwe serie is aanzienlijk stiller en wordt vooral gevraagd in toepassingen waar de reductoren werken in de onmiddellijke nabijheid van mensen, zoals in de medische technologie.

Geringere productiekosten

Met deze producten wil Sumitomo Drive Technologies voldoen aan de vraag van grote klanten in het gebied van robotica, metaalbewerking-machinebouw, medische technologie en food & beverage-toepassingen. De ervaring die is opgedaan met reeds bestaande en gevestigde applicaties heeft aanzienlijk bijgedragen aan de ontwikkeling van de DA-serie en de bijbehorende optimalisaties.

Bij grote aantallen speelt de prijs/prestatieverhouding een immense rol. De eentraps reductoren van de DA-serie hebben duidelijk geringere productiekosten in vergelijking met standaard tweetraps reductoren van dezelfde koppelklasse.

Plug & Play transmissies

Alle bouwgroottes van de DA-serie kunnen eenvoudig in systemen worden geïntegreerd. De motoras is via een klemring met de reductor verbonden. Een aanpassing van de motoras door de klant is niet nodig.

Voor de verschillende bouwgroottes van de DA-serie is het mogelijk om meerdere motorasdiameters aan te bouwen, zodat motoren van diverse fabrikanten kunnen worden gebruikt. De aansluitgeometrie vereist geen complexe installatie en ook hier is een aanpassing van de aandrijfas door de klant niet nodig.

Sumitomo garandeert dus een eenvoudige installatie van de reductor en de motor. Dankzij het partnerschip met elektromotorspecialist Lafert biedt Sumitomo ook servomotoren en sturingen uit één hand aan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven