Algemeen

Sumitomo Heavy Industries neemt Invertek Ltd. over

Invertek production Wales UK
Dit jaar opende Invertek in Wales een nieuw wereldwijd productie- en distributiecentrum van 5.500 vierkante meter (foto: Paul Quaedvlieg)

Invertek Drives Ltd, een Engelse fabrikant van frequentieregelaars, is onlangs overgenomen door het Japanse Sumitomo Heavy Industries Ltd. Naar verwachting zal de deal leiden tot aanzienlijke investeringen in de groei en ontwikkeling van Invertek in Midden-Wales. De deal zal naar verwachting begin november 2019 worden afgerond meldt Invertek op haar website.

Invertek, gevestigd in Welshpool, Powys, ontwerpt en produceert een groot gamma aan frequentieregelaars die worden gebruikt om elektromotoren in een breed scala van industriële en energiebesparende toepassingen te besturen.

Met 245 mensen in dienst exporteert het bedrijf meer dan 90 procent van zijn producten naar meer dan 80 landen en heeft het sinds zijn oprichting in 1998 een aanzienlijke jaar-op-jaar groei gekend, met een omzet van 36 miljoen pond vorig jaar. Sumitomo Heavy Industries Ltd heeft het volledige aandelenkapitaal van Invertek in de deal verworven.

Invertek heeft ambitieuze groeiplannen

“2019 is een belangrijk jaar voor ons bij Invertek. We vieren onze 21e verjaardag, de opening van ons nieuwe wereldwijde productie- en distributiecentrum van 5.500 m² en nu de investering van Sumitomo Heavy Industries door de overname”, zegt Charles Haspel, Operations Director en Board Member bij Invertek Drives Ltd. “SHI zet zich in om Invertek’s ambitieuze groeiplannen verder te stimuleren en te investeren in innovatie om de volgende generatie VFD-technologie te ontwikkelen.”

Invertek Wales 2019
Door de overname van Sumitomo Heavy Industries kan Invertek in Wales verder groeien (foto: Paul Quaedvlieg)

“We hebben een team van experts op het gebied van innovatie, productie en marketing van aandrijftechnologie op ons hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk. Dat team willen we verder laten groeien als onderdeel van onze wereldwijde langetermijnstrategie.”

Huidig management blijft aan het roer

Met de overname van Invertek zal de huidige raad van bestuur van Invertek het bedrijf blijven leiden als een aparte eenheid van SHI. Eveneens blijven ondanks de overname de merknaam Invertek en de algehele distributiestructuur ongewijzigd.

Invertek heeft verkoopkantoren in de VS, China, Ierland, Duitsland, Spanje, Polen, Tsjechië, Singapore en Maleisië en verkooppartners in meer dan 80 landen. In Nederland vertegenwoordigd Hilflex Automatiseringstechniek de producten van Invertek.

Sumitomo versterkt en breidt verder uit

SHI is een toonaangevende wereldwijde fabrikant en distributeur van aandrijf- en regelapparatuur, bekend onder het merk Sumitomo Drive Technologies. Het huidige doel van SHI is het verder versterken en uitbreiden van haar activiteiten door de integratie van nieuwe technologieën op het gebied van elektromotoren en frequentieregelaars en het bereiken van wereldwijde groei in doelsegmenten zoals robotica en positionering, material handling en intralogistiek en de food en beverage technologie.

Als onderdeel van deze strategie heeft SHI in 2018 de Italiaanse industriële motorfabrikant Lafert S.p.A. overgenomen, waardoor de activiteiten van SHI zijn uitgebreid, zowel wat betreft de portefeuille als het wereldwijde marktbereik.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven