Algemeen
Paramax 9000
De Paramax 9000 is een functionele en compacte serie industriële tandwielkasten

In 2018 integreerde Sumitomo (SHI) Cyclo Drive Germany het Spaanse Sociedad Industrial de Transmisiones (SIT) in zijn bedrijfsportefeuille onder het overkoepelende merk Sumitomo Drive Technologies. Met deze overname kon de in Indersdorf gevestigde specialist voor tandwielen en aandrijfsystemen zijn dienstenpakket op het gebied van industriële aandrijftechniek voor de EMEIA-regio’s uitbreiden.

SIT is al 50 jaar een gerenommeerde distributeur en servicepartner voor grote industriële toepassingen in Spanje en Portugal. De uitgebreide knowhow van beide bedrijven werd zo gecombineerd, met de focus op een tandwielkast productreeks die al jaren wordt ingezet, de Paramax 9000. Deze tandwielkasten completeren het bestaande Sumitomo portfolio van industriële tandwielkasten, met name in het koppelbereik van 15 tot 85 kNm voor horizontale toepassingen.

Levertijd fors teruggebracht

De Paramax 9000 is een functionele en compacte serie industriële tandwielkasten met verschillende uitvoeringen geschikt voor zware belastingen. Met dit product bedient Sumitomo al jaren met succes industriële klanten op het gebied van transportband-aandrijvingen, kraantechnologie, drogers, trommelaandrijvingen, schroefpompen en nog veel meer.

Paramax 9000

Met de uitbreiding van de vestiging in San Sebastián zijn de levertijden voor de regio EMEA plus India drastisch teruggebracht tot slechts enkele weken. Bovendien kan het ingenieursteam snel en flexibel reageren op de eisen van de klant en de talrijke opties naar wens realiseren.

Groot aandeel industriële tandwielkasten

Met de overname van het Belgische Hansen Industrial Transmissions heeft Sumitomo Drive Technologies al in 2011 de productie van industriële tandwielkasten in zijn portfolio geïntegreerd en kan het ook alle gerelateerde diensten aanbieden in zijn vestiging in Edegem.

Als de andere pijlers van het bedrijf worden toegevoegd: precisie tandwielkasten, motorreductoren, centrifugaal-aandrijvingen en complete aandrijvingspakketten, is de sector van de industriële tandwielkasten nu goed voor ongeveer een derde van de totale omzet van Sumitomo Drive Technologies in EMEIA.

Paramax Competence Center

Sumitomo bundelt zijn decennialange gezamenlijke ervaring en expertise ook in Spanje en creëert met de oprichting van het Paramax Competence Center een duidelijke betrokkenheid bij de locatie in San Sebastián.

Ondanks de wereldwijde crisissituatie houdt de onderneming vast aan haar maatstaven/investeringen en creëert zo toekomstgerichte banen en een betrouwbaar/duurzaam contactpunt voor industriële klanten in Spanje en Portugal, maar ook in de hele economische regio van EMEIA.

Klantgericht verwerken

In San Sebastián wordt een centraal kantoor gebouwd waar de distributie, productie, assemblage, onderhoud/reparatie, magazijnlogistiek en klantenservice voor de Paramax-serie uit één hand worden aangeboden.

In de toekomst zal alles van kleine hoeveelheden tot grote orders hier tijdig en klantgericht worden verwerkt. De ombouw en uitbreiding van de bestaande productiefaciliteit vond in de afgelopen 9 maanden plaats en werd ondanks de lokale lockdown-maatregelen in oktober afgerond.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven