Algemeen
STW PowerMela Duo 280
De PowerMela Duo 280 van STW bestaat uit twee elektromotoren met een gemeenschappelijke tandwielkast (foto: STW).

Tijdens de vakbeurs Power2Drive, deze week in München, presenteert Sensor-Technik Wiedemann (STW) zijn nieuwe elektrische aandrijving voor bedrijfsvoertuigen met een vermogen van 160 kW tot 280 kW. Het pakket omvat twee elektromotoren van 80 kW of 140 kW. De motoren drijven een gemeenschappelijke tandwielkast aan, die op zijn beurt de kracht overbrengt op de standaard versnellingsbak van het bedrijfsvoertuig.

Dit maakt het concept van ‘Diesel er uit, electrisch er in” met weinig mechanische aanpassingen mogelijk en zonder het totale oorspronkelijke gewicht (inclusief batterij) te verhogen. Verder garandeert het aandrijfconcept, dat in de praktik is getest, functionele veiligheid tot ASIL B overeenkomstig ISO 26262.

Met name voor zware voertuigen zoals bussen of vrachtwagens zijn de geoptimaliseerde aandrijfkarakteristieken en aanloopkoppels (beschikbaar dankzij het gebruik van de bestaande tandwielkast) een belangrijk voordeel.

Elektrische aandrijving

Op Power2Drive trade zal de nieuwe PowerMela Duo 280 gedoopte aandrijving worden gedemonstreerd op de volledig elektrische trekker ‘Elias’, een door een batterij gevoede truck met een range van 200 km. Deze truck is ontwikkeld in samenwerking met het Bayerisches Staatsministerium für Wirtschaft, Landesentwicklung und Energie. In dit kader is een dieseltruck omgebouwd door STW, voertuigfabrikant Toni Maurer en expeditiebedrijf Ansorge Logistik. STW biedt deze diensten aan als systeemleverancier van componenten voor aandrijvingen, vermogensomzetting en -distributie en bewaking van de isolatie en van systeemveiligheid voor omzetters, systeemontwerpers en fabrikanten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven