Algemeen

Strategische samenwerking PTC en Rockwell

samenwerking PTC en Rockwell
De connectiviteitsproducten van PTC vormen een goede aanvulling op de platforms voor industriële automatisering van Rockwell Automation (foto: Rockwell Automation).

PTC Inc. in Needham (vlak bij Boston) en Rockwell Automation hebben een strategische samenwerkingsovereenkomst gesloten die hen sneller moet laten groeien. De bedrijven willen voorkeursleverancier worden van bedrijven in alle delen van de wereld die hun productieactiviteiten willen transformeren met behulp van digitale technologie. In het kader van de samenwerking zal Rockwell Automation voor 1 miljard dollar aan aandelen in PTC kopen.

De samenwerking stelt de bedrijven in staat om een beroep te doen op elkaars personeel, technologie, expertise en marktaanwezigheid. Er zal onder meer sprake zijn van technische samenwerking en gezamenlijke marketinginitiatieven.

Meer in het bijzonder zijn PTC en Rockwell Automation overeengekomen om hun smart factory-technologieën te integreren. Zo zullen het IoT-platform ThingWorx, de industriële connectiviteitsoplossing Kepware en het augmented reality (AR)-platform Vuforia van PTC worden gecombineerd met de platforms voor industriële automatisering van Rockwell Automation, zoals FactoryTalk MES, FactoryTalk Analytics en Industrial Automation.

De combinatie leidt tot een krachtige, geïntegreerde oplossing die bedrijven in staat stelt om hun productiviteit te verhogen, de efficiëntie van hun bedrijfsmiddelen te verbeteren, de operationele risico’s te reduceren en de interoperabiliteit tussen systemen te optimaliseren.

PTC en Rockwell Automation

Volgens PTC zal de samenwerking de onderneming in staat stellen om haar groeitempo te versnellen door verder te bouwen op de innovaties van beide bedrijven. Daarmee kan ze de toegevoegde waarde van de Connected Enterprise vergroten en de relatie met haar klanten verdiepen.

In een tijd waarin sprake is van een convergentie tussen informatietechnologie (IT) en operationele technologie (OT) zijn PTC en Rockwell Automation een goede match. Samen kunnen ze het meest uitgebreide en flexibele pakket IoT-oplossingen voor de industriële sector aanbieden. De investering in PTC weerspiegelt het vertrouwen van Rockwell Automation in de samenwerking en de aanzienlijke positieve impuls die dit zal betekenen voor de omzet en winstgevendheid van onze organisaties.

De Solutions-divisie van Rockwell Automation zal optreden als voorkeursleverancier en -implementatiepartner, die wordt ondersteund door het krachtige netwerk van partners dat beide bedrijven hebben opgebouwd. Beide bedrijven vullen elkaar in geografische regio’s, markten en toepassingsgebieden aan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven