Algemeen

Strategisch partnerschap voor Sioux en Lightyear

partnerschap Sioux en Lightyear
Gerben Hilboldt (Sioux, links) en Lex Hoefsloot (Lightyear) hebben alle vertrouwen in de op zonne-energie rijdende Lightyear One (foto: Sioux).

Wanneer Europa in de wereld een belangrijke speler wil blijven, is investeren in duurzame mobiliteit van levensbelang. De Lightyear One zonneauto elektrische gezinswagen kan zichzelf opladen tijdens het rijden. Hiermee is schone mobiliteit niet langer afhankelijk van laadpalen. Middels een strategisch partnerschap met Lightyear is Sioux actief betrokken bij de ontwikkeling van de auto, als investeerder en als technologiepartner.

Gerben Hilboldt is verantwoordelijk voor de automotive tak bij Sioux. “Het succes van e-mobility was voorheen onlosmakelijk verbonden met de ontwikkeling van een smart grid, aangezien een netwerk van oplaadpunten een voorwaarde is voor de adaptatie van elektrisch rijden op grote schaal. Lightyear denkt hier omheen door het inzetten van een andere energiebron, de zon.

De zonne-energie kan de wagen opladen, waardoor de afhankelijkheid van laadpalen verdwijnt. Dit betekent goedkoop rijden op zonne-energie, zeker in een zomer zoals we nu in Nederland beleven. Sioux omarmt deze innovatieve ideeën. Niet alleen door een zonneauto te kopen en geld te investeren, maar ook door in een vroeg stadium mee te denken en werken.”

Volgens Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear, zijn de concepten en ontwerpen uitgewerkt en zijn de eerste investeringen zijn binnen. Volgende stap is productie. Sioux ondersteunt het bedrijf al in softwareontwikkeling. “Ze hebben ervaring in de automotive en helpen ons met de uitvoering van een duurzame auto, die niet alleen intuïtief voelt, maar ook eenvoudig te bedienen is. Het meebouwen aan de Lightyear One getuigt van vertrouwen in onze missie om elektrische mobiliteit voor iedereen en overal toegankelijk te maken.”

De eerste tien prototypes zullen naar verwachting in 2020 gereed zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven