Algemeen

Stolk neemt ‘groen’ proefveld in gebruik

groen proefveld Stolk
Stolk Transmission Services heeft een ‘groen’ proefveld in gebruik genomen voor het testen van elektromotoren en generatoren (foto: Stolk).

Stolk Transmission Services, één van de dochterondernemingen van de Stokvis Group, heeft in Hoogerheide (NBr) een in eigen beheer ontwikkeld ‘groen’ proefveld in gebruik genomen voor het in- en uittesten van elektromotoren en generatoren. Alle parameters zoals trilling, temperatuur, stroom en weerstand kunnen op het proefveld digitaal worden uitgelezen en opgeslagen voor verdere verwerking in een testrapport.

Het nieuwe proefveld van Stolk Transmission Services is geschikt voor het belast testen van generatoren en elektromotoren tot 250 kW en voor het onbelast testen tot 1.000 kW. De stroom die ontstaat tijdens het uitvoeren van het belast testen ,wordt automatisch terug geleverd aan het openbare stroomnet.

Multifunctioneel proefveld

Bij binnenkomst worden alle projecten eerst getest om de exacte status van de machine te kunnen bepalen. Nadat bekend is of het een elektrisch of mechanisch probleem betreft, wordt een procedure voorgesteld voor aanpak van het probleem. Tenslotte wordt de revisie uitgevoerd en kan de eindtest voor de uiteindelijke certificering worden uitgevoerd.

Behalve voor testdoeleinden is de nieuwe installatie ook geschikt voor het certificeren van motoren (zelfs voor scheepskeuren) en tandwielkasten. Het proefveld, kan al dan niet met begeleiding, op tijdelijke basis worden afgehuurd door keuringsinstanties en bedrijven. Het belast testen geschiedt uitsluitend op klantspecificatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven