Algemeen

Stokvis Group neemt ADS van Stigt over

ADS van Stigt
ADS van Stigt is gespecialiseerd in aandrijfcomponenten en –systemen voor de industrie en scheepvaart (foto: ADS van Stigt).

Per 1 juli 2017 heeft Stokvis Group in Voorhout aandrijfspecialist ADS van Stigt uit Gorinchem overgenomen. Voor de nieuwe eigenaar draagt de overname bij aan een versterking van het elektromechanische assortiment componenten en systemen in het algemeen. Dat geldt in het bijzonder voor het pakket zware transmissies van Elsto Drives & Controls, een dochteronderneming van de Stokvis Group. Door deze overname is de Stokvis Group een nog daadkrachtigere speler geworden op de (inter-)nationale aandrijf- en onderhoudsmarkt.

Het inmiddels 46 jaar bestaande ADS van Stigt is van origine een familiebedrijf. Het is gespecialiseerd in het verkopen, klantspecifiek opbouwen, repareren en servicen van aandrijfcomponenten en –systemen voor de industrie en scheepvaart. ADS van Stigt telt veertig werknemers, heeft een vloeroppervlak van 4.000 m2 en had in 2016 een jaaromzet van 14 miljoen euro.

ADS van Stigt

De activiteiten van ADS van Stigt worden gecontinueerd onder de eigen naam. In dat opzicht veranderd er voor de relaties en medewerkers van ADS van Stigt niets. Wel kunnen medewerkers en relaties van het bedrijf in Gorinchem en de andere maatschappijen van de Stokvis Group voortaan gebruik maken van elkaars jarenlange expertise en voorraden.

De oprichter van ADS van Stigt begon destijds met de verkoop van keerkoppelingen en schakelbare tandwielkasten voor de scheepvaart van bekende fabrikanten als ZF-Marine en Masson. Een goede service en voorraadbeheer stonden daarbij centraal. Nog steeds vormen deze activiteiten een belangrijke bron van inkomsten.

Het pakket is inmiddels fors uitgebreid met producten als zware planetaire tandwielkasten van het Duitse fabrikaat O&K Antriebstechnik, pompverdeelkasten van Durst en speciale tandwielkasten van Katsa, clutches van Logan, sensoren, verstelbare schroeven, alsmede bedienings- en bewakingssystemen.

Interessant te melden is dat het door Stokvis vertegenwoordigde Italiaanse merk Bonfiglioli circa 1,5 jaar geleden voor 55% aandeelhouder is geworden O&K Antriebstechnik. Ook op de Nederlandse markt zijn beide merken nu dus bij één partij ondergebracht.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven