Algemeen
Met de QRC-BP biedt Stauff een vlakdichtende koppeling speciaal voor hydraulische remsystemen van landbouwmachines. (foto: Stauff)

De herziene steekkoppeling QRC-BP behoort tot de nieuwe producten die Stauff op de Agritechnica presenteert. Deze vormt een ware ‘specialist’ binnen het koppelingsprogramma van Stauff, want hij werd ontwikkeld voor het volgens de norm verbinden van losmaakbare leidingen in hydraulische remsystemen van landbouwmachines.

Met de nieuwe, vlakdichtende steekkoppeling QRC-BP laat Stauff zien dat ook echte niche-producten in het brede programma aan koppelingen alle aandacht krijgen en met zorg verder ontwikkeld worden.

Normen

De koppeling die Stauff op de Agritechnica presenteert, voldoet aan de ISO-standaard 5676 en de inhoudelijk identieke Franse norm NFU 16006. Beide normen stellen eisen aan remleidingkoppelingen voor gebruik in hydraulische remsystemen. Ze worden vooral toegepast in de landbouwtechniek waar de trekkers vaak geremde aanhangers of werkmachines trekken.

Corrosiebescherming

Deze koppeling wordt per direct vervaardigd met een hoogwaardige anti-corrosiecoating op zink-nikkel-basis, die bij Stauff als standaard corrosiebescherming goede diensten heeft bewezen en uitstekende resultaten bereikt bij relevante tests (bijvoorbeeld volgens VDMA standaardenblad 24576).

Het ‘Flat Face’-design van de vaste helft van de koppeling met plat ventiel creëert de voorwaarden voor het feit dat er bij het verbinden met de huls geen lucht binnendringt in het remsysteem. Tegelijkertijd wordt absolute dichtheid gegarandeerd en olieverlies bij het loskoppelen verhindert.

Eenvoudig en veilig

De koppeling is eenvoudig en veilig in het gebruik. Bij het los- en vastkoppelen hoeft de bediener alleen maar de schuifhuls terug te trekken. In het vergrendelingssysteem worden precisiekogels ingezet.

Overeenkomstig de norm is deze koppeling slechts verkrijgbaar in één nominale maat, en wel DN 12,5. Hij is geschikt voor werkdrukken tot 150 bar met – zoals gebruikelijk bij Stauff – hoge veiligheidsfactor.

Uitwisselbaar

De QRC-BP is uitwisselbaar met koppelingen van andere producenten, die geen zink-nikkel-corrosiebescherming hebben, en is per direct vanuit voorraad leverbaar. Stauff beklemtoont daarmee zijn ambitie om als totaalleverancier van buis- en slangverbindingen wereldwijd ook niche-producten van hoge kwaliteit voor de landbouwtechniek te kunnen leveren.  

Bezoek Stauff op de Agritechnica: hal 17, stand F 41

 • Sigmacontrol XR4industry Codian Robotics

  XR4Industry: digital twin voor bedrijfsleven & onderwijs

  Met de pick & place robot van Codian en I/O, HMI en besturingssoftware van SigmaControl wordt een digital twin gemaakt zodat de applicatie al voor daadwerkelijke bouw kan worden geprogrammeerd (foto's: SigmaControl) Daar waar onze meest bekende Nederlandse supermarktketen op de kleintjes let, wordt in… Lees verder →

 • Lenze Schmidhauser Bucher Gruppe

  Lenze verkoopt Mobile Drives divisie aan Bucher Hydraulics

  Enkele van de producten die door Lenze Mobile Drives gemaakt worden (foto: Lenze) Bucher Hydraulics, een divisie van Bucher Industries, neemt het bedrijfsonderdeel Mobile Drives over van Lenze Schmidhauser in Romanshorn (CH). Bucher richt zich met de overname sterker op de trend naar elektromobiliteit bij… Lees verder →

 • webinar aandrijftechniek

  Nieuw overzicht technische webinars om bij te blijven

  Interessante webinars deze week over koppelingen en connectiviteit van machines Aandrijftechniek blijft een overzicht plaatsen van technische webinars vanuit de industrie. Ideaal voor engineers en technici die thuis werken, maar ook voor diegenen die op kantoor of in de fabriek aan het werk zijn en… Lees verder →

 • solar team twente 2021

  Solar Team Twente naar zonneautorace in de Sahara

  In de Solar Challenge Morocco neemt het Solar Team Twente het dit najaar op tegen andere mondiale topteams Solar Team Twente heeft een alternatieve race gevonden voor het afgelaste wereldkampioenschap in Australië. In de Solar Challenge Morocco neemt het Twentse studententeam het dit najaar op… Lees verder →

 • Festo Mercedes benz production batteries

  Festo ziet kansen en verhoogt omzet in elektromobiliteit

  Festo ziet een forse groei in machine-oplossingen voor de productie van accu’s, zoals hier bij Mercedes-Benz in Untertürkheim (foto: Mercedes-Benz) In 2020 wist Festo de verkoop-omzet in het segment ‘machines en systemen voor de productie van accu’s’ met 40 procent te verhogen. De vraag naar… Lees verder →

 • Cybersecurity Hudson Kiwa

  Cybersecurity-expert Hudson Cybertec en Kiwa bundelen krachten

  Cybersecurity-expert Hudson Cybertec en Kiwa bundelen krachten (foto: Pixabay) Hudson Cybertec, gespecialiseerd in cybersecurity voor Industrial Automation & Control Systems (IACS), is per 5 mei 2021 gelieerd aan de Kiwa Groep. De onafhankelijke test-, inspectie- en certificeringsorganisatie Kiwa wil met een deelneming in Hudson Cybertec… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven