Algemeen
Met de QRC-BP biedt Stauff een vlakdichtende koppeling speciaal voor hydraulische remsystemen van landbouwmachines. (foto: Stauff)

De herziene steekkoppeling QRC-BP behoort tot de nieuwe producten die Stauff op de Agritechnica presenteert. Deze vormt een ware ‘specialist’ binnen het koppelingsprogramma van Stauff, want hij werd ontwikkeld voor het volgens de norm verbinden van losmaakbare leidingen in hydraulische remsystemen van landbouwmachines.

Met de nieuwe, vlakdichtende steekkoppeling QRC-BP laat Stauff zien dat ook echte niche-producten in het brede programma aan koppelingen alle aandacht krijgen en met zorg verder ontwikkeld worden.

Normen

De koppeling die Stauff op de Agritechnica presenteert, voldoet aan de ISO-standaard 5676 en de inhoudelijk identieke Franse norm NFU 16006. Beide normen stellen eisen aan remleidingkoppelingen voor gebruik in hydraulische remsystemen. Ze worden vooral toegepast in de landbouwtechniek waar de trekkers vaak geremde aanhangers of werkmachines trekken.

Corrosiebescherming

Deze koppeling wordt per direct vervaardigd met een hoogwaardige anti-corrosiecoating op zink-nikkel-basis, die bij Stauff als standaard corrosiebescherming goede diensten heeft bewezen en uitstekende resultaten bereikt bij relevante tests (bijvoorbeeld volgens VDMA standaardenblad 24576).

Het ‘Flat Face’-design van de vaste helft van de koppeling met plat ventiel creëert de voorwaarden voor het feit dat er bij het verbinden met de huls geen lucht binnendringt in het remsysteem. Tegelijkertijd wordt absolute dichtheid gegarandeerd en olieverlies bij het loskoppelen verhindert.

Eenvoudig en veilig

De koppeling is eenvoudig en veilig in het gebruik. Bij het los- en vastkoppelen hoeft de bediener alleen maar de schuifhuls terug te trekken. In het vergrendelingssysteem worden precisiekogels ingezet.

Overeenkomstig de norm is deze koppeling slechts verkrijgbaar in één nominale maat, en wel DN 12,5. Hij is geschikt voor werkdrukken tot 150 bar met – zoals gebruikelijk bij Stauff – hoge veiligheidsfactor.

Uitwisselbaar

De QRC-BP is uitwisselbaar met koppelingen van andere producenten, die geen zink-nikkel-corrosiebescherming hebben, en is per direct vanuit voorraad leverbaar. Stauff beklemtoont daarmee zijn ambitie om als totaalleverancier van buis- en slangverbindingen wereldwijd ook niche-producten van hoge kwaliteit voor de landbouwtechniek te kunnen leveren.  

Bezoek Stauff op de Agritechnica: hal 17, stand F 41

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven