Algemeen
Stauff digitale manometers
De nieuwe Stauff SPG-Digi digitale manometer maakt het mogelijk om de meetgegevens op een interne datalogger op te slaan. (foto's: Stauff)

Stauff heeft de digitale manometers van de SPG-Digi serie vernieuwd. De instrumenten verschillen vooral van hun voorgaande series door een interne datalogger en een USB-aansluiting, waarmee bijvoorbeeld meetwaarden naar pc’s of notebooks kunnen worden overgedragen. Ook nieuw zijn het ontwerp en een extra versie voor lagedruktoepassingen.

In tegenstelling tot traditionele buisveermanometers kunnen digitale drukmeters niet alleen de werkelijke druk in hydrauliek- en smeersystemen weergeven, maar ook drukpieken en -dalingen in het systeem registreren en tijdelijk opslaan. Hierdoor zijn ze belangrijke hulpmiddelen bij het onderhoud en de optimalisatie van hydraulische installaties.

De digitale manometer vormt een integraal onderdeel van de Stauff-producttak ‘Diagtronics’, die meetinstrumenten aanbiedt voor de belangrijkste parameters van industriële en mobiele hydrauliek (druk, drukverschil, temperatuur, debiet, verontreiniging).

Digitale manometer

De nieuwste versie van de SPG-Digi serie meet en toont drukken van -1 bar tot 600 bar. De optionele geheugenfunctie maakt het mogelijk om de gemeten gegevens op te slaan in een interne datalogger. Er kunnen maximaal tien afmetingenreeksen met een maximale meetduur van 24 uur worden opgeslagen.

Deze waarden kunnen later zonder aanvullend benodigde software via een USB-aansluiting op een willekeurige PC of laptop worden uitgelezen. De gebruiker kan elk gangbaar spreadsheetprogramma gebruiken voor de evaluatie.

digitale manometers van Stauff
De nieuwe modelgeneratie Stauff SPG-Digi manometers kan worden geleverd met een USB-aansluiting voor de overdracht van meetgegevens.

Daarnaast heeft de nieuwe SPG-Digi serie een verbeterd ontwerp. Nieuw is een variant voor het drukbereik van -1 tot 5 bar. Dit maakt een nauwkeurigere registratie van het drukniveau in lagedruktoepassingen mogelijk. De reeds aangeboden varianten met meetbereiken van -1 tot16 bar, 0 – 100 bar, 0 – 400 bar en 0 – 600 bar blijven in het programma.

De meetnauwkeurigheid van alle varianten is maximaal 0,5% (0,25% karakteristiek, elk gerelateerd aan de eindwaarde van het meetbereik). Het meerregelige en verlichte display maakt het mogelijk om de actuele, MIN- en MAX-waarden in bar, PSI, MPa, kPa en mbar weer te geven.

Onderstaande video geeft een impressie van de mogelijkheden van de nieuwe manometers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven