Algemeen
robotintegratie Stäubli en Schneider
Schneider Electric neemt een op maat gemaakte versie van de vierassige Scara-robot uit Stäubli's TS-serie op in zijn aanbod oplossingen (foto: Stäubli).

Stäubli Robotics en Schneider Electric hebben een overeenkomst gesloten voor de integratie van op maat gemaakte vierassige Scara-robots uit de TS-serie  met de EcoStruxure Machine architectuur en -platform van Schneider Electric. De robotintegratie biedt machinebouwers de nodige voordelen.

EcoStruxure is de op IoT afgestemde open en interoperabele systeemarchitectuur en platform van Schneider Electric. Onder het motto ‘Innovation at every level’ verbindt EcoStruxure in een netwerk opgenomen producten, edge control en apps, analyses en services in een overkoepelend platform. In combinatie met kennis van de machinebouw en de doelgerichte combinatie van producten en softwarepakketten voor machinebouwers maakt het systeem de ontwikkeling van intelligente machines mogelijk.

Robotintegratie

Stäubli Robotics ontwikkelt gespecialiseerde en professionele robotoplossingen voor alle branches, waaronder elekterotechniek, medische techniek, voertuigtechniek, levensmiddelen- en kunststofverwerkende industrie, mechanica en oppervlaktetechniek. Met de vierassige Fast Pick robots uit de TP-serie, de Scara-robots uit de TS-serie en de zesassige co-robots uit de TX- en EX2-serie biedt de onderneming een breed aanbod. Ze vormen oplossingen voor branches waarin snelheid, nauwkeurigheid en betrouwbaarheid belangrijk zijn.

Schneider Electric neemt een op maat gemaakte versie van de vierassige Scara-robot uit Stäubli’s TS-serie op in zijn aanbod oplossingen. Onder de aanduiding Lexium STS worden deze robots volledig in de architectuur van Schneider’s motion control oplossing PacDrive geïntegreerd.

De integratie biedt gebruikers in de industrie wezenlijke voordelen. Zo wordt de programmering van de robotbewegingen aanzienlijk eenvoudiger door het gebruik van de algemene programmeertalen volgens IEC 61131-3. Het leren van een speciale programmeertaal voor robots is daarmee niet meer nodig. Ook de merkgebonden robotbesturing is dankzij de volledige integratie in het PacDrive-systeem niet meer nodig. Het aantal interfaces, de bekabeling en het ruimtebeslag worden daardoor aanzienlijk beperkt.

Voordelen

Stäubli profiteert door deze samenwerking van de sterke positie die Schneider Electric op de automatiseringsmarkt heeft. In het kader van de samenwerking kann het robotmerk zijn aanbod toegankelijk maken voor machinebouwers die complete automatiseringsoplossingen willen aanbieden.

Voor Schneider Electric zal de integratie van de Stäubli robots de verdere ontwikkeling van EcoStruxure Machine versterken. Dit voor machines ontwikkelde automatiseringssysteem stelt machinebouwers in staat intelligente machines te bouwen op basis van digitale technologieën en open standaards. Hierdoor kunnen ze hun time-to-market verkorten, hun ontwikkelingskosten reduceren en tegelijkertijd de prestaties van hun machines verbeteren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven