Algemeen
SPS Connect 2020 2
Ook de digitale versie van SPS zal bezoekers en exposanten de ruimte bieden om elkaar te ontmoeten en technische thema's te bespreken. (foto's: Mesago Messe Frankfurt / Malte Kirchner)

Van dinsdag 24 november tot en met donderdag 26 november 2020 vindt de virtuele SPS Connect plaats. Geïnteresseerden in de automatiseringsindustrie kunnen deelnemen aan het programma en daarna het platform gebruiken. Organisator Mesago Messe Frankfurt toont hier de actuele agenda.

In een goed doordacht en overtuigend programma voor de virtuele SPS Connect heeft het SPS-team zich gefocust op actuele onderwerpen van automatisering. Dat gaat van cybersecurity tot productie-IT, robotica, functionele veiligheid, beweging, DC-infrastructuur en AI tot intelligente bedieningsconcepten, sensortechnologie, Industrie 4.0, Digital Twin en industriële communicatie. Al deze onderwerpen zullen worden verdiept in keynote-sessies, presentaties, paneldiscussies en bijdragen van exposanten als onderdeel van het interactieve evenement.

Intensieve kennisuitwisseling

SPS Connect biedt – net als SPS in Neurenberg – tal van mogelijkheden om te netwerken en ideeën uit te wisselen. Het virtuele evenement onderstreept de claim van de SPS als ‘werkbeurs’ met een reeks lezingen die een intensieve kennisuitwisseling mogelijk maken. Dit omvat bijvoorbeeld een sessie over het onderwerp ‘De toekomst van industriële communicatie – de wereldwijde productietaal OPC UA’ met vertegenwoordigers van OPC Foundation, Trumpf Werkzeugmaschinen en de Homag Group.

Lezingenprogramma

Een van de hoogtepunten is de toespraak van Dr. Markus Söder, de Beierse premier en CSU-voorzitter . Daarnaast zal een aantal deskundigen uit de branche hun huidige kennis over toekomstige technologieën overdragen, aangevuld met discussies en rondetafelgesprekken. Dr. Söder zal zijn toespraak in op dinsdagmiddag houden op het hoofdpodium. Hierna zal de Beierse premier, die bekend staat om zijn affiniteit met industrie en hightech, van de gelegenheid gebruik maken voor dialoog en beschikbaar zijn voor een korte vraag- en antwoordsessie met de deelnemers.

Cybersecurity op de fabrieksvloer

Prof. Thomas R. Köhler, onderzoeker en expert voor deep tech, zal op donderdagmiddag een keynote geven over het onderwerp ‘Cybersecurity op de fabrieksvloer’. Behalve typische aanvalsscenario’s zal hij mogelijke oplossingen presenteren en concrete aanbevelingen doen voor maatregelen voor meer veiligheid in de industrie. ‘Succesvol en veilig gebruik van servicerobotmodules in de intralogistiek’ is de focus van Dr. Manuel Schön. De productmanager robotica en PM-besturing van Pilz en een expert op dit dynamische gebied komen eveneens donderdagmiddag aan het woord.

Artificial Intelligence

Op woensdagmiddag geeft Dr. Matthias Loskyl, Director Advanced Artificial Intelligence van Siemens AG Factory Automation, inzicht in het actuele onderwerp van AI in zijn lezing ‘Industrial Artificial Intelligence – Future of Automation’. Dit wordt aangevuld met verdere bijdragen op dit gebied, zoals een lezing over ‘Artificial Intelligence and IoT – Drivers for Industrial Value Creation’ door Dr. Josef Waltl, Principal Group Program Manager, Industrial IoT / Manufacturing bij Microsoft Deutschland.

SPS Connect 2020 1
De fysieke demo’s moeten we dit jaar missen, maar op internet zijn veel foto’s, documentatie en filmpjes van over uw onderwerp te vinden.

Kosteloos deelnemen aan SPS Connect

Kunstmatige intelligentie komt niet alleen aan bod tijdens SPS Connect, maar wordt ook gedemonstreerd in praktische toepassing als onderdeel van de door AI ondersteunde matchmaking-functie. Het platform is zo ontworpen dat het exposanten en deelnemers bij elkaar brengt op basis van hun profielgegevens, hun gebruikersgedrag en de informatie die zij zelf verstrekken over hun aanbod of hun behoeften.

Met de 100% kortingscode SPS2XNWBE stelt SPS alle bezoekers in staat om kosteloos deel te nemen aan het driedaagse programma en het platform te gebruiken voor uitwisseling en dialoog van half november tot eind december in dit ongebruikelijke jaar.

SPS Connect platform

Het SPS Connect platform is beschikbaar tot het einde van het jaar en maakt netwerken en technische discussies mogelijk. Deelnemers kunnen nieuwe zakelijke relaties aangaan en inhoud consumeren die ze tijdens het live-evenement op aanvraag hebben gemist.

Meer details over het evenement, het volledige programma en informatie over deelname zijn beschikbaar op de site van SPS Connect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven