Algemeen
SPS Connect 2020 2
Ook de digitale versie van SPS zal bezoekers en exposanten de ruimte bieden om elkaar te ontmoeten en technische thema's te bespreken. (foto's: Mesago Messe Frankfurt / Malte Kirchner)

Van dinsdag 24 november tot en met donderdag 26 november 2020 vindt de virtuele SPS Connect plaats. Geïnteresseerden in de automatiseringsindustrie kunnen deelnemen aan het programma en daarna het platform gebruiken. Organisator Mesago Messe Frankfurt toont hier de actuele agenda.

In een goed doordacht en overtuigend programma voor de virtuele SPS Connect heeft het SPS-team zich gefocust op actuele onderwerpen van automatisering. Dat gaat van cybersecurity tot productie-IT, robotica, functionele veiligheid, beweging, DC-infrastructuur en AI tot intelligente bedieningsconcepten, sensortechnologie, Industrie 4.0, Digital Twin en industriële communicatie. Al deze onderwerpen zullen worden verdiept in keynote-sessies, presentaties, paneldiscussies en bijdragen van exposanten als onderdeel van het interactieve evenement.

Intensieve kennisuitwisseling

SPS Connect biedt – net als SPS in Neurenberg – tal van mogelijkheden om te netwerken en ideeën uit te wisselen. Het virtuele evenement onderstreept de claim van de SPS als ‘werkbeurs’ met een reeks lezingen die een intensieve kennisuitwisseling mogelijk maken. Dit omvat bijvoorbeeld een sessie over het onderwerp ‘De toekomst van industriële communicatie – de wereldwijde productietaal OPC UA’ met vertegenwoordigers van OPC Foundation, Trumpf Werkzeugmaschinen en de Homag Group.

Lezingenprogramma

Een van de hoogtepunten is de toespraak van Dr. Markus Söder, de Beierse premier en CSU-voorzitter . Daarnaast zal een aantal deskundigen uit de branche hun huidige kennis over toekomstige technologieën overdragen, aangevuld met discussies en rondetafelgesprekken. Dr. Söder zal zijn toespraak in op dinsdagmiddag houden op het hoofdpodium. Hierna zal de Beierse premier, die bekend staat om zijn affiniteit met industrie en hightech, van de gelegenheid gebruik maken voor dialoog en beschikbaar zijn voor een korte vraag- en antwoordsessie met de deelnemers.

Cybersecurity op de fabrieksvloer

Prof. Thomas R. Köhler, onderzoeker en expert voor deep tech, zal op donderdagmiddag een keynote geven over het onderwerp ‘Cybersecurity op de fabrieksvloer’. Behalve typische aanvalsscenario’s zal hij mogelijke oplossingen presenteren en concrete aanbevelingen doen voor maatregelen voor meer veiligheid in de industrie. ‘Succesvol en veilig gebruik van servicerobotmodules in de intralogistiek’ is de focus van Dr. Manuel Schön. De productmanager robotica en PM-besturing van Pilz en een expert op dit dynamische gebied komen eveneens donderdagmiddag aan het woord.

Artificial Intelligence

Op woensdagmiddag geeft Dr. Matthias Loskyl, Director Advanced Artificial Intelligence van Siemens AG Factory Automation, inzicht in het actuele onderwerp van AI in zijn lezing ‘Industrial Artificial Intelligence – Future of Automation’. Dit wordt aangevuld met verdere bijdragen op dit gebied, zoals een lezing over ‘Artificial Intelligence and IoT – Drivers for Industrial Value Creation’ door Dr. Josef Waltl, Principal Group Program Manager, Industrial IoT / Manufacturing bij Microsoft Deutschland.

SPS Connect 2020 1
De fysieke demo’s moeten we dit jaar missen, maar op internet zijn veel foto’s, documentatie en filmpjes van over uw onderwerp te vinden.

Kosteloos deelnemen aan SPS Connect

Kunstmatige intelligentie komt niet alleen aan bod tijdens SPS Connect, maar wordt ook gedemonstreerd in praktische toepassing als onderdeel van de door AI ondersteunde matchmaking-functie. Het platform is zo ontworpen dat het exposanten en deelnemers bij elkaar brengt op basis van hun profielgegevens, hun gebruikersgedrag en de informatie die zij zelf verstrekken over hun aanbod of hun behoeften.

Met de 100% kortingscode SPS2XNWBE stelt SPS alle bezoekers in staat om kosteloos deel te nemen aan het driedaagse programma en het platform te gebruiken voor uitwisseling en dialoog van half november tot eind december in dit ongebruikelijke jaar.

SPS Connect platform

Het SPS Connect platform is beschikbaar tot het einde van het jaar en maakt netwerken en technische discussies mogelijk. Deelnemers kunnen nieuwe zakelijke relaties aangaan en inhoud consumeren die ze tijdens het live-evenement op aanvraag hebben gemist.

Meer details over het evenement, het volledige programma en informatie over deelname zijn beschikbaar op de site van SPS Connect.

 • Yaskawa Weber Hospital Systems

  Ziekenhuisbedden reinigen met industriële robots

  Met de robots kan er zo dicht mogelijk bij alle onderdelen van het bed met hete stoom gewerkt worden (foto's: Yaskawa) Weber Hospital Systems, onderdeel van Weber Machinebouw, heeft een systeem ontwikkeld om ziekenhuisbedden automatisch te reinigen met behulp van robots. In 2014 heeft Weber… Lees verder →

 • Lasal update tool sigmatek

  Software comfortabel bijwerken met Lasal Update Tool

  Programmawijzigingen die van invloed zijn op volgorde, visualisatie en besturing samengevoegd in een comfortabele interface met behulp van de Update Tool in de LASAL software van SigmaTek Met de nieuwe ‘Update Tool’ in de All-In-One Engineering Software Tool LASAL van Sigmatek zijn programmawijzigingen door te… Lees verder →

 • SMC EX600 IO link

  Nieuwe IO-Link mastermodule van SMC optimaliseert productieprocessen

  SMC levert voor de EX600-serie een IO-Link mastermodule die flexibel aansluit op productienetwerken Communicatie tussen de PLC en het sensor-/actuatorniveau is essentieel in geautomatiseerde processen en Industrie 4.0-toepassingen. SMC biedt een passende oplossing voor het aansluiten van componenten, zoals ventielen, op een bestaand productienetwerk: de… Lees verder →

 • schunk colab

  Nieuwe technologieën staan centraal in CoLab van Schunk (video)

  In het CoLab applicatiecentrum zijn twaalf industriële robots en cobots beschikbaar voor het vinden van specifieke automatiseringsoplossingen (foto's: Schunk) In het CoLab, het nieuwe applicatiecentrum op de Schunk-locatie in Brackenheim-Hausen (Duitsland), kunnen klanten hun automatiserings-oplossingen nu realistisch testen op een oppervlakte van 800 vierkante meter… Lees verder →

 • Fraunhofer IFF robot lopende band

  Fraunhofer IFF ‘automatiseert’ de lopende band medewerker (video)

  Dankzij nieuwe technologieën kunnen mobiele robots taken uitvoeren aan de lopende band, en zelf meelopen (foto's: Fraunhofer IFF) Robotica-experts van het Fraunhofer IFF hebben samen met partners uit de industrie en de wetenschap een nieuwe technologie ontwikkeld waarmee intelligente mobiele assistent-robots assemblagetaken kunnen uitvoeren, zelfs… Lees verder →

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven