Algemeen
distributie en systeemintegratie UR
Door distributie en systeemintegratie te scheiden, willen Universal Robotics en Gibas Automation hun positie op de Benelux-markt verstevigen (foto: Universal Robotics).

Om aan de groeiende marktvraag van co-robots in de Benelux te blijven voldoen, intensifiëren Universal Robots en Gibas Automation hun samenwerking. Ze splitsen integratie en distributie. Per 1 mei neemt het nieuw opgerichte Industrial Cobotics de distributie en marketing van de co-robots voor zijn rekening. Gibas Automation zal zich volledig gaan richten op integratie- en servicewerkzaamheden.

Gibas Automation vertegenwoordigt Universal Robots al sinds 2010 in de Benelux. Niet alleen vonden de Deense co-robotpionier en de robotintegrator uit Nijkerk elkaar op het gebied van technologie, ook visie en bedrijfscultuur sloten goed op elkaar aan. Dit resulteerde in een snelle adoptatie van co-robots in Nederland en België, waarbij Gibas Automation steevast tot de top van snelst groeiende UR-distributeurs en integratoren wereldwijd behoorde.

Om de groeicurve in deze nog steeds jonge industrie te kunnen voortzetten, is nu gekozen distributie en cobotintegratie te splitsen.

Distributie

Per 1 mei zal Industrial Cobotics, met zetel in Haaltert (B), de distributie van UR co-robots verzorgen. Samen met de recent aangetreden Christian Janse (Area Sales Development Manager van Universal Robots) wordt zo ook de toekomstige lokale ondersteuning voor een toenemend aantal partners en klanten veilig gesteld.

Door lokale aanwezigheid en een zuivere focus op distributie zijn marketing, service en het partnernetwerk doelgerichter te optimaliseren. Ook kan het nieuwe bedrijf directer op lokale ontwikkelingen inspelen.

Systeemintegratie

De focus levert ook Gibas Automation voordelen op. Het bedrijf kan zich bij de groeiende vraag concentreren op het creëren van waarde voor klanten middels automatisering en de integratie van co-robots. Behalve over technische knowhow beschikt de onderneming ook over bijna een decennium ervaring met de co-robots van Universal Robotics, waarmee het klanten vanaf eerste contact tot en met oplevering en service ondersteunt.

Door zich volledig op die rol toe te leggen, kan de onderneming nog efficiënter bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de co-robotmarkt. Met de splitsing blijft de Beneluxmarkt ook de komende jaren verzekerd van een maximale ondersteuning bij de inzet van Universal Robots om zijn concurrentiepositie te verstevigen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven