Algemeen

Speciale motoren van Menzel voor pompstation

Menzel speciale motoren
Menzel bouwde op maat gemaakte vervangingsmotoren voor een waterleidingbedrijf en en testte ze onder belasting (foto: Menzel Elektromotoren).

Menzel Elektromotoren in Berlijn heeft voor een Amerikaanse waterleidingmaatschappij twee speciale motoren gebouwd die exact voldoen aan de klantenspecificatie voor alle mechanische en elektrische eigenschappen. Het bedrijf moest twee oude pompmotoren met snelheden van 391 min-1 en 439 min-1 vervangen. De order betrof twee verticale sleepringmotoren met vermogens van 335 kW en 700 kW, elk voor een nominale spanning van 4000 V.

Menzel bouwde de twee motoren vanaf nul, inclusief de motorwindingen. Een bijzondere uitdaging – de externe afmetingen moesten nauwkeurig overeenkomen met die van de oude aandrijvingen voor de hoogte met beschermkap, aansluitingen en plaatsing van de in- en uitlaten van de koellucht.

Speciale motoren

Menzel heeft een schat aan ervaring in het ontwerpen van speciale motoren en kan aan zulke eisen voldoen. Het bedrijf ontwierp en laste de speciale behuizingen in eigen huis. Het vasthouden aan exact dezelfde afmetingen als de oude motoren garandeerde gemakkelijke en tijdbesparende vervangingen op locatie in het pompstation.

Vóór verzending ondergingen de motoren in het testveld van Menzel in Berlijn een belastingtest volgens de bi-frequentiemethoden. Aan alle voorgeschreven parameters werd voldaan, tot tevredenheid van de klant.

Menzel heeft de klant, een in de Verenigde Staten gevestigde fabrikant van aandrijvingen, al jaren voorzien van speciale motoren, met name wanneer aan bijzonder korte levertijden moest worden voldaan.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven