Algemeen
SMC Pneumatics Onderwijs
Energiebesparing is één van de thema's tijdens het SMC Onderwijsevent 2018 (foto: Paul Quaedvlieg)

Donderdag 11 oktober organiseert SMC Pneumatics het Onderwijsevent 2018. Dit event vindt plaats in het SMC Technology Center Eindhoven. Naast gastspreker Maarten Steinbuch zijn er diverse sessies op het gebied van energie efficiency, Industrie 4.0 en vanzelfsprekend technologie in het onderwijs.

Het SMC Onderwijsevent 2018 is vooral bedoeld voor docenten en mensen werkzaam in het technisch onderwijs op VMBO-, MBO- en HBO-niveau. Met name is het interessant voor vakdocenten (elektro)techniek, mechatronica en werktuigbouwkunde, maar ook personen die betrokken zijn bij de doorstroming van meer leerlingen naar technische opleidingen of op managementniveau zijn van harte welkom. Met didactische systemen, gastlessen en trainingen ondersteunt SMC Pneumatics het techniekonderwijs. In 2017 organiseerde het bedrijf, gespecialiseerd in pneumatiek en tevens toonaangevend in industriële automatisering, voor de eerste keer het SMC Onderwijsevent.

Lezing door Maarten Steinbuch

Maarten Steinbuch, wetenschapper op het gebied van hightech systemen, ondernemer en communicator, geeft een interessante lezing tijdens het SMC Onderwijsevent 2018. Als hoogleraar bij de Technische Universiteit Eindhoven bekleedt hij de leerstoel Systems & Control. Daarna kan de bezoeker een keuze maken voor een aantal sessies. Zo is er veel aandacht voor het efficiënt gebruik van perslucht, gaat men in op Industrie 4.0 oftewel Smart Industry, wordt er meer verteld over Brainport Industries College en over innovatieve technologische ontwikkelingen die interessant kunnen zijn voor het techniekonderwijs.

Beurs en Technology Center

Verder heeft SMC in het Technology Center een beurs ingericht met onder meer een nieuw product van SMC voor het onderwijs. Daarnaast is Flec Nederland aanwezig met de allernieuwste producten voor inrichting van techniekruimtes op scholen. Ook komt de SMC Technology Truck naar de locatie in Eindhoven. Deze truck laat het nieuwste op het gebied van industriële automatisering zien. Vakdocenten en andere onderwijs gerelateerde personen kunnen elkaar in een ontspannen sfeer ontmoeten en meteen kijken wat SMC voor het onderwijs kan betekenen. Inschrijven voor het event kan hier.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven