Algemeen
De VMX-Synergy serie van 17 tot 1080A.

Meer dan een jaar geleden heeft het Amerikaanse bedrijf Motortronics het Engelse Fairford Electronics aangekocht. Inmiddels is de ‘branding’ van het bedrijf Fairford omgezet naar Motortronics. Hiermee wilde Motortronics haar positie op de Amerikaanse markt verstevigen. En de beschikking krijgen over de innovatieve en makkelijk in bedrijf te stellen Synergy en Agility series uit Engeland.

Daarnaast wenste Motortroncics  gebruik te maken van het Europese distributienet van Fairford om ook de Medium Voltage softstarters op de Europese markt te kunnen verkopen. Natuurlijk zijn nu ook de producten van  Motortronics logo voorzien. Voor de serie aanduiding zijn de letters VMX toegevoegd.

VMX-synergy                          

De VMX-Synergy serie van 17 tot 1080A beschikt over een auto-tune functie en is uitgevoerd met een kleuren touchscreen. Door de geïntegreerde energiebesparingsfunctie IERS wordt tijdens de levensduur van de starter veel energie bespraard. Daarnaast biedt de Synergy Fairford de Automatische Setup functie die de gebruiker in staat stelt om de softstarter in slechts 4 stappen in bedrijf te stellen.

DE VMX-Agility softstarter van Motortronics.

VMX-Agility

 De VMX-Agility softstarters zijn in te zetten in het bereik van 7 tot en met 250kW en bieden een stroombereik in 3 bouwgroottes van 17 tot en met 361A. De aansluitspanning kan tot 600V bedragen. Standaard zijn de softstarters berekend op 5 starts per uur. Door toevoeging van een koelventilator zijn maximaal 40 starts per uur mogelijk.                                                               

Inbedrijfstelling in slechts 3 stappen

De VMX-Agility softstarters zijn zeer eenvoudig in bedrijf te stellen. Door gebruik te maken van de cursortoetsen en informatie op het grafisch display hoeven slechts 3 vragen beantwoordt te worden en is de softstarter daarna inbedrijf gesteld.

De kleine VMX-PFE softstarter van Motortronics.

VMX-PFE

De kleinste softstarters uit het leveringsprogramma van Motortronics zijn nu de softstarters uit de VMX-PFE serie. Deze softstarters bieden een vermogensbereik van 1 tot 41A en kunnen worden aangesloten op een 230V tot 460V-net. Er is een keuze uit 9 stroom groottes. De starters zijn voorzien van een interne bypass en overstroombeveiliging. De starters zijn snel te monteren door de DIN-rail montage mogelijkheid. Inbedrijfstelling geschiedt door de instelling van slechts een paar potentiometers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven