Algemeen
Rexroth Sequantial Motion Control
Met Sequantial Motion Control van Rexroth zijn aandrijftaken sneller te automatiseren (foto: Bosch Rexroth).

Eenvoudige en middelgrote automatiseringstaken zo snel mogelijk realiseren is in alle takken van machinebouw een eis. Bosch Rexroth komt hieraan tegemoet met een nieuwe, op aandrijvingen gebaseerde technologiefunctie: Sequential Motion Control (SMC). Volgens het bedrijf verminderen gebruikers hiermee de inspanningen voor programmering en inbedrijfstelling met 95% in vergelijking met klassieke automatisering met PLC’s.

Met SMC programmeren gebruikers één- en meerassige toepassingen zonder externe besturing direct in de intelligente IndraDrive drives. De afzonderlijke commando’s nemen complete bewegingsverlopen voor hun rekening en worden aan elkaar geregen. Ze dekken het grootste deel van typische functies af, zoals onafhankelijke positioneerassen, koppelingen van hoofd- en nevenassen, synchroon bedrijf, nokkenas-toepassingen en sequentiële bewegingen. Het toepassingsgebied gaat van handling-systemen via testbanken tot en met vliegende scheidingsinrichtingen.

Sequential Motion Control

Directe vergelijkingen leveren volgens Rexroth een tijdsbesparing tot 90% op. Voor de op PLC gebaseerde programmering en inbedrijfname van een vliegende scheidingsinrichting rekenen machinefabrikanten in uiteenlopende branches gemiddeld op een maanweek. Met Sequential Motion Control is vier manuren voldoende.

Rexroth levert de aandrijvingen hiertoe voorgeconfigureerd aan. Dit ontlast gebruikers van tijdrovende routinetaken zoals definitie van het soort bedrijf, diagnose en foutafhandeling. De nieuwe functie omvat handbedrijf, een parametreermodus en automatisch bedrijf voor de verwerking van de programma’s.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven