Algemeen

Snelle vork- en hoekfotocellen van IFM

IFM hoekfotocellen
De nieuwe intelligente vork- en hoekfotocellen van IFM hebben een groot toepassingsgebied (foto: IFM).

De nieuwe vork- en hoekfotocellen van IFM zijn snel in bedrijf te nemen. In tegenstelling tot conventionele éénwegfotocellen vervalt de tijdrovende afstelling van zender en ontvanger. De instelling gebeurt bij deze nieuwe uitvoeringen met behulp van een potentiometer of via IO-Link. Langs deze laatste weg kunnen niet alleen applicatie-specifieke sensormodussen worden ingesteld, ook de in- en uitschakelvertraging kan gemakkelijk worden aangepast.

De nieuwe componenten van de serie OP vinden hun toepassing met name bij de onderdelenbewaking in de toevoertechniek en in de montage- en handlingtechniek. Conventionele vork- en hoekfotocellen stoten bij de herkenning van kleine onderdelen of bij applicaties met hoge snelheden op hun grenzen.

Dankzij IO-Link is een individuele aanpassing aan de meest uiteenlopende toepassingen mogelijk. Met instelbare schakelfrequenties tot 14.000 Hz zijn met de nieuwe sensoren zeer snelle toepassingen mogelijk, zelfs met de kleinste onderdelen.

Proceszekerheid

Door de permanente controle van de functionele reserve herkent het apparaat zelfstandig vervuilingen. Hierdoor kan de fotocel op tijd worden schoongemaakt en de proceszekerheid worden gegarandeerd. Dit bespaart geld en voorkomt kostbare productiestilstand.

Door het gebruik van IO-Link is digitale en bidirectionele communicatie met de componenten mogelijk, zodat de gebruikers op de best mogelijke manier gereed is voor Industrie 4.0.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven