Algemeen
SSMC industriële automatisering
Met de EngiProces kunnen leerlingen ervaring opdoen met draadloze aansturing via Bluetooth door middel van een app (foto: SMC).

Met de EngiProces komt SMC tegemoet aan de toenemende vraag naar specialisten die de brug kunnen slaan tussen informatica en industriële automatisering. Het systeem is bedoeld voor het onderwijs en geeft inzicht in het verplaatsen van vloeistoffen en de technische aspecten die daarmee samenhangen. Leerlingen maken kennis met diverse sensoren om vloeistofniveaus te meten.

Zowel in het VMBO PIE onderwijs (Productie-, Installatie- en Energietechniek) als bij technische richtingen in het MBO is het werken met sensoren een belangrijke vaardigheid. De sensoren in de EngiProces functioneren met digitale en analoge signalen. De installatie heeft een membraampomp die op perslucht werkt. De veelzijdige technische aspecten verrijken het onderwijsaanbod op VMBO- en MBO-niveau.

Industriële componenten

Het zelfbouwpakket bestaat uit solide en beproefde SMC componenten. Het zijn precies dezelfde componenten die SMC ook aan industriële bedrijven levert. Leerlingen werken daardoor praktijkgericht in een realistische context. In de handleiding met technische tekeningen wordt uitgelegd hoe leerlingen de EngiProces kunnen opbouwen met SMC componenten en de bijgeleverde overige materialen.

Met het systeem kunnen leerlingen ervaring opdoen met draadloze aansturing via Bluetooth door middel van een app. Draadloos werken maakt de EngiProces nóg interessanter voor het onderwijs. Andere vormen van aansturing zijn ook mogelijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven