Algemeen

SMC Pneumatics wordt SMC Nederland

naamswijziging SMC
SMC maakt niet alleen pneumatische componenten. Deze eenheid maakt het mogelijk om drie sensoren tegelijk uit te lezen zodat operators met één blik hun status kan uitlezen (foto: SMC Pneumatics).

Met ingang van 1 januari 2019 verandert de bedrijfsnaam van SMC Pneumatics BV in SMC Nederland BV. Met de naamswijziging wil de van origine Japanse onderneming aangeven dat het leveringsprogramma tegenwoordig heel wat meer omvat dan de pneumatiek waarin ze groot is geworden.

Enkele jaren na de oprichting in 1959 is SMC zich gaan specialiseren in pneumatische componenten en systemen. Met het brede assortiment pneumatiek is SMC wereldwijd uitgegroeid tot marktleider. Vandaar dat in veel landen ‘Pneumatics’ in de bedrijfsnaam werd opgenomen.

Pneumatiek behoort nog steeds tot het kernassortiment, maar het bedrijf heeft ook andere industriële producten ontwikkeld om te voorzien in de automatiseringswensen van haar klanten. Voorbeelden zijn elektrische aandrijvingen, vacuümtechniek, sensoren, apparatuur voor temperatuurregeling en ionizers om statische lading te verwijderen. Vandaar de keuze om de bedrijfsnaam te wijzingen in SMC Nederland.

Internationaal actief

SMC is in 83 landen actief met in totaal ruim 19.000 medewerkers. Productie vindt plaats op 36 locaties. Met 12.000 basisproducten en meer dan 700.000 varianten biedt het bedrijf oplossingen voor iedere industriesector.

Voor de Europese markt werd zes jaar geleden een fabriek in Tsjechië geopend. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en levert een breed scala aan automatiseringsproducten die aansluiten op een visie die men deelt met de klanten: beter, efficiënter en duurzamer produceren. De ontwikkeling van producten vindt plaats in eigen Technical Centres in Japan, China, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

SMC in Nederland

De Nederlandse organisatie werd opgericht in 1981. In ons land zijn er vestigingen in Amsterdam (hoofdkantoor) en Eindhoven (Technology Center). In Eindhoven verzorgt SMC de assemblage van klantspecifieke oplossingen en het onderhoud van thermo chillers. SMC Nederland heeft een eigen opleidingscentrum en een breed aanbod van cursussen en trainingen voor medewerkers, klanten, distributeurs en techniekdocenten.

Met de naamswijziging verandert ook het website-adres: www.smcpneumatics.nl wijzigt in www.smc.nl. In de e-mail adressen verandert alleen de domeinnaam (smc.nl). De tenaamstelling voor het @-teken verandert niet.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven