Algemeen
SMC introduceert een luchtbediende terugslagklep met standmelding (XT34-303) voor het realiseren van een veilige stop van een cilinder.

SMC introduceert een luchtbediende terugslagklep met standmelding (XT34-303) voor het realiseren van een veilige stop van een cilinder. Met de terugslagklep kan een veiligheidsfunctie worden gecreëerd die voldoet aan ISO 13849-1.

De klep maakt gebruik van een overlap. Nadat de luchtstroom is afgesloten, maakt de klep een doorgaande beweging. De naderingschakelaar waarvan de klep voorzien is, geeft pas een signaal nadat de klep volledig is gesloten, om zo de effecten van hysteresis uit te sluiten.

Geschikt voor veel toepassingen

Met de terugslagklep kan een veiligheidsfunctie worden gecreëerd die voldoet aan ISO 13849-1. Het component is geschikt voor veel toepassingen, bijvoorbeeld voor noodstops van deuren van bewerkingsmachines. De omgevings- en vloeistoftemperatuur mogen variëren van -5 tot 60°C (geen bevriezing).

De XT34-303 is leverbaar in uiteenlopende afmetingen: vijf verschillende behuizingen en ook vijf poortgroottes: M5, G1/8, G1/4, G3/8 en G1/2. Het werkdrukbereik is 0,1 tot 0,7 MPa.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven